Видео - НБА финале: Голден Стејт ''отплесао'' ратнички плес у првом мечу!

Голден Стејт повео у великом финалу, док је Кливленд осим меча у продужетку изгубио и Кајрија Ирвинга.

Кошарка 05.06.2015 | 13:20
Видео - НБА финале: Голден Стејт ''отплесао'' ратнички плес у првом мечу!

Кошаркашима Голден Стејта осам дана паузе пред почетак великог финала НБА лиге било је довољно да накупе преко потребну енергију.

Пред домаћом публиком, чили и орни, отворили су победом финалну серију НБА лиге против Кливленда, после продужетка - 108:100 (19:29, 29:22, 25:22, 25:25, 10:2).

У неизвесном дуелу, Вориорсе су предводили Стеф Кари са 26 поена и осам асистенција, док је Клеј Томпсон постигао 21, уз шест скокова и две блокаде.

У екипи Кавса, која је имала прилику чак два пута у регуларном току да реши меч у своју корист, бриљирао је Леброн Џејмс са новим личним рекордом у финалним серијама - 44 поена, а забележио је и осам скокова и шест асистенција.

Осим меча Кливленд је изгубио и Кајрија Ирвинга, који се повредио у финишу утакмице. Кошаркаш који је до изласка са паркета уписао 23 поена, седам скокова, шест асистенција, уз четири украдене лопте и две блокаде, током једног напада поклекао је због проблема са коленом, а затим више није могао да настави меч.

Тимофеј Мозгов забележио је 16 поена и седам скокова, а Треј Томпсон два поена уз 15 ухваћених лопти.

У продужетку Кавси су потпуно пали. Они су промашили првих осам шутева на кош и постигли су само два поена (Џејмс), док су Вориорси убацили 10 поена и повели у финалу, првом после 40 година.

Финална серија наставља се у ноћи између недеље и понедељка, када је заказан други меч, такође у Оукленду.

Коментари / 0

Оставите коментар