Video - NBA finale: Golden Stejt ''otplesao'' ratnički ples u prvom meču!

Golden Stejt poveo u velikom finalu, dok je Klivlend osim meča u produžetku izgubio i Kajrija Irvinga.

Košarka 05.06.2015 | 13:20
Video - NBA finale: Golden Stejt ''otplesao'' ratnički ples u prvom meču!

Košarkašima Golden Stejta osam dana pauze pred početak velikog finala NBA lige bilo je dovoljno da nakupe preko potrebnu energiju.

Pred domaćom publikom, čili i orni, otvorili su pobedom finalnu seriju NBA lige protiv Klivlenda, posle produžetka - 108:100 (19:29, 29:22, 25:22, 25:25, 10:2).

U neizvesnom duelu, Voriorse su predvodili Stef Kari sa 26 poena i osam asistencija, dok je Klej Tompson postigao 21, uz šest skokova i dve blokade.

U ekipi Kavsa, koja je imala priliku čak dva puta u regularnom toku da reši meč u svoju korist, briljirao je Lebron Džejms sa novim ličnim rekordom u finalnim serijama - 44 poena, a zabeležio je i osam skokova i šest asistencija.

Osim meča Klivlend je izgubio i Kajrija Irvinga, koji se povredio u finišu utakmice. Košarkaš koji je do izlaska sa parketa upisao 23 poena, sedam skokova, šest asistencija, uz četiri ukradene lopte i dve blokade, tokom jednog napada poklekao je zbog problema sa kolenom, a zatim više nije mogao da nastavi meč.

Timofej Mozgov zabeležio je 16 poena i sedam skokova, a Trej Tompson dva poena uz 15 uhvaćenih lopti.

U produžetku Kavsi su potpuno pali. Oni su promašili prvih osam šuteva na koš i postigli su samo dva poena (Džejms), dok su Voriorsi ubacili 10 poena i poveli u finalu, prvom posle 40 godina.

Finalna serija nastavlja se u noći između nedelje i ponedeljka, kada je zakazan drugi meč, takođe u Ouklendu.

Komentari / 0

Ostavite komentar