Ствари које особље у авионима крије од нас

Један знатижељни корисник Редита поставио је питање којим се обраћао запосленицима авио-компанија. Занимало га је наиме постоје ли ствари које се тичу летова, а које путници не знају, или за које пилоти и стјуардесе не би волели да их (са)знају.

Путовања 05.06.2015 | 08:05
Ствари које особље у авионима крије од нас

Његово питање изазвало је буру одговора, а "Хафингтон пост" је одлучио да издвоји само најзанимљивије, од којих су нека и "помало" одбојна.

1. Стјуарди и стјуардесе намерно касне с послуживањем вечере.

"На ноћним летовима понекад задржавамо изношење хране колико год можемо како би путници заспали, а ми бисмо мање радили", одговорила је једна стјуардеса.

2. Пре него што попијете авионску воду, размислите још једном!

"Немојте никада пити воду у авиону која није из флаше. Немојте је ни пипнути. Разлог је тај што се вода за пиће и вода за испирање тоалета најчешће налазе тек неколико центиметара једна од друге, а понекад све то иде заједно", написао је један корисник Редита.

Такође, 2002. године тестирана је исправност воде на неколико летова широм САД и утврђено је да је број бактерија изван дозвољених граница.

3. Маске са кисеоником заправо дају само 12 минута ваздуха

Ова чињеница заиста звучи мало страшно. Међутим, "оправдана" је наводима да би сваки добар пилот требало да буде способан да за то време спусти авион до висине на којој је дисање опет нормално омогућено.

4. Пилоти понекад спавају за време лета

"На дужим летовима пилоти имају право на одмор док њихов копилот управља авионом", написала је једна стјуардеса и признала да многи пилоти искористе прилику за одмор за време дугих летова.

5. Људи често краду прслуке за спасавање

"Људи масовно узимају прслуке који се налазе испод седишта. То је кажњиво дело и док авио-компаније проверавају сва седишта на почетку сваког дана, авион лети неколико пута дневно, и током сваког лета неко од путника може да украде прслук", изјавио је један члан особља.

6. Можете откључати тоалет и споља

Један је стјуард подсетио на то како се сваки тоалет из сигурносних разлога заправо може отворити и са спољашње стране.

"Постоји мала квака близу знака за забрањено пушење. Ипак, ово користимо само у случају да неком од путника позли", написао је.

7. Кабинско особље се вероватно не придржава правила о мобилним телефонима

Искључивање мобилног телефона је опште познато правило током лета, али и само особље понекад зна да прекрши то правило и шаље поруке "из ваздуха".

8. Хигијена је пола здравља?

Ако сте кренули мало да одспавате, можда ће вам од сада бити драже да јастук импровизујете сопственом одећом. Наиме, јастуци и ћебад које дају на коришћење путницима за време лета не перу се. На прање иду врло ретко и углавном их је неко пре вас користио.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар