Желим само титулу

Енди се поправио на шљаци, почео је одлично да игра на овој подлози и све боље се креће - објаснио је Новак. Надам се да ћу победити - поручује Британац.

Свијет 05.06.2015 | 07:53
Желим само титулу

Ехо величанаственог Новаковог тријумфа је и даље одјекивао спортском планетом у четвртак. Фијаско немоћног Надала, и Нолетова игра из ванземаљског регистра, дуго ће још бити тема међу поштоваоцима тениса.

Задивио је Ђоковић и своје најзагриженије поклонике, изазвао заслужену славу медијских хвалоспева. Експедитивно “смакнуће” краља шљаке тако је готово у други план довело сва друга догађања на Ролан Гаросу, укључујући, чак, и данашња полуфинала.

Идеални сценарио био би да је против Надала то већ било финале. Сад бисмо имали другачију дискусију. Али, мора да се иде даље. Победио сам само у четвртфиналу, а желим титулу. Због тога сам дошао овде - није Ноле крио карте.

А пут до коначног тријумфа води преко Мареја. Досадашњи скор је далеко на страни нашег аса. Ђоковић води с 18:8, с победничким низом од седам мечева заредом, после баксузног финала на Вимблдону 2013. Ове године Новак је савладао Мареја у Аустралији, Индијан Велсу и у Мајамију. Али, полуфинале Ролан Гароса је друга прича.

Играћу против једног од највећих ривала и момка ког веома добро познајем. Сигуран сам да ћемо обојица изаћи на терен с жељом да победимо.

Мареј се поправио на шљаци, у то нема сумње. Гледао сам га мало у Мадриду и Риму. Почео је заиста добро да игра. Креће се боље, сервира веома добро. Увек је имао осећај за лопту. Изузетно је талентован. Велики је борац и има много искуства у важним мечевима.

Најдаље што је стигао на Ролан Гаросу је полуфинале, па сам сигуран да је веома мотивисан да ове године направи корак даље - анализира Новак свог противника, додајући да добро познаје његову игру и да се ваљано припремио за дуел.

Свестан је Новак колико добро игра у последње време, истичући да је, вероватно, на врхунцу своје каријере.

Све се скупило заједно у мом животу. Веома сам задовољан и на терену, и ван њега. Све то утиче на моје резултате - објаснио је Ноле разлоге успеха.

Залет за меч против Мареја јуче је хватао на терену број 12. Био је потпуно опуштен, насмејан, шалио се с члановима тима. Смех је био главни гост на тренингу.

Имао је Новак, после тога, времена и да потпише аутограме многобројним навијачима који данас од њега очекују нови тријумф. Нека тако и буде.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

05.06.2015 06:34

ДОБИЋЕШ ЈЕ НОЛЕ ТИ СИ ЈЕДИНИ!

ОДГОВОРИТЕ