Želim samo titulu

Endi se popravio na šljaci, počeo je odlično da igra na ovoj podlozi i sve bolje se kreće - objasnio je Novak. Nadam se da ću pobediti - poručuje Britanac.

Svijet 05.06.2015 | 07:53
Želim samo titulu

Eho veličanastvenog Novakovog trijumfa je i dalje odjekivao sportskom planetom u četvrtak. Fijasko nemoćnog Nadala, i Noletova igra iz vanzemaljskog registra, dugo će još biti tema među poštovaocima tenisa.

Zadivio je Đoković i svoje najzagriženije poklonike, izazvao zasluženu slavu medijskih hvalospeva. Ekspeditivno “smaknuće” kralja šljake tako je gotovo u drugi plan dovelo sva druga događanja na Rolan Garosu, uključujući, čak, i današnja polufinala.

Idealni scenario bio bi da je protiv Nadala to već bilo finale. Sad bismo imali drugačiju diskusiju. Ali, mora da se ide dalje. Pobedio sam samo u četvrtfinalu, a želim titulu. Zbog toga sam došao ovde - nije Nole krio karte.

A put do konačnog trijumfa vodi preko Mareja. Dosadašnji skor je daleko na strani našeg asa. Đoković vodi s 18:8, s pobedničkim nizom od sedam mečeva zaredom, posle baksuznog finala na Vimbldonu 2013. Ove godine Novak je savladao Mareja u Australiji, Indijan Velsu i u Majamiju. Ali, polufinale Rolan Garosa je druga priča.

Igraću protiv jednog od najvećih rivala i momka kog veoma dobro poznajem. Siguran sam da ćemo obojica izaći na teren s željom da pobedimo.

Marej se popravio na šljaci, u to nema sumnje. Gledao sam ga malo u Madridu i Rimu. Počeo je zaista dobro da igra. Kreće se bolje, servira veoma dobro. Uvek je imao osećaj za loptu. Izuzetno je talentovan. Veliki je borac i ima mnogo iskustva u važnim mečevima.

Najdalje što je stigao na Rolan Garosu je polufinale, pa sam siguran da je veoma motivisan da ove godine napravi korak dalje - analizira Novak svog protivnika, dodajući da dobro poznaje njegovu igru i da se valjano pripremio za duel.

Svestan je Novak koliko dobro igra u poslednje vreme, ističući da je, verovatno, na vrhuncu svoje karijere.

Sve se skupilo zajedno u mom životu. Veoma sam zadovoljan i na terenu, i van njega. Sve to utiče na moje rezultate - objasnio je Nole razloge uspeha.

Zalet za meč protiv Mareja juče je hvatao na terenu broj 12. Bio je potpuno opušten, nasmejan, šalio se s članovima tima. Smeh je bio glavni gost na treningu.

Imao je Novak, posle toga, vremena i da potpiše autograme mnogobrojnim navijačima koji danas od njega očekuju novi trijumf. Neka tako i bude.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

05.06.2015 06:34

DOBIĆEŠ JE NOLE TI SI JEDINI!

ODGOVORITE