Са Пинто опет стиже на стадион Црвене Звезде?!

Бивши тренер Црвене звезде требало би да постане нови стратег поругалског Белененсеша, једног од најпожељнијих ривала црвено-белих у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 05.06.2015 | 21:40
Са Пинто опет стиже на стадион Црвене Звезде?!

Рикардо Са Пинто преузима португалски Белененсеш. Досадашњи тренер клуба Жорж Симон неће наставити са радом у клубу из Лисабона, а њега ће на клупи заменити некадашњи тренер Црвене звезде.

Како преносе португалски медији, уговор ће бити озваничен наредних дана, па ће Са Пинто наредне сезоне предводити португалског учесника Лиге Европе. Симон је средином марта заменио Лита Видигала на месту тренера и сматра се једним од најзаслужнијих за успон форме Белененсеша. Екипу је водио на само девет мечева, али је тим са Рестела добрим резултатима изборио шесто место португалског шампионата.

По одласку Видигала, први фаворит за тренера Белененсеша био је некадашњи тренер београдских црвено-белих, али је тада прилику ипак добио Симон. Ипак, како стоје ствари, Са Пинто ће своју шансу на клупи Плавих добити у сезони 2015/16.

Белененсеш је сезону окончао на шестом месту у лиги, али ће наредне сезоне наступати у Лиги Европе због тога што су финалисти португалског купа Спортинг и Брага већ обезбедили место на европској сцени.

Са Пинто је био тренер Црвене звезде током другог дела сезоне 2012/13, након чега водио је и грчке клубове ОФИ и Атромитос.

Португалски клуб је уједно можда и најпожељнији ривал српског вицешампиона у трећем колу квалификација за друго по квалитету такмичење на Старом континенту, па Са Пинта воља жреба можда поново пошаље на наш највећи стадион.

Коментари / 0

Оставите коментар