Sa Pinto opet stiže na stadion Crvene Zvezde?!

Bivši trener Crvene zvezde trebalo bi da postane novi strateg porugalskog Belenenseša, jednog od najpoželjnijih rivala crveno-belih u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 05.06.2015 | 21:40
Sa Pinto opet stiže na stadion Crvene Zvezde?!

Rikardo Sa Pinto preuzima portugalski Belenenseš. Dosadašnji trener kluba Žorž Simon neće nastaviti sa radom u klubu iz Lisabona, a njega će na klupi zameniti nekadašnji trener Crvene zvezde.

Kako prenose portugalski mediji, ugovor će biti ozvaničen narednih dana, pa će Sa Pinto naredne sezone predvoditi portugalskog učesnika Lige Evrope. Simon je sredinom marta zamenio Lita Vidigala na mestu trenera i smatra se jednim od najzaslužnijih za uspon forme Belenenseša. Ekipu je vodio na samo devet mečeva, ali je tim sa Restela dobrim rezultatima izborio šesto mesto portugalskog šampionata.

Po odlasku Vidigala, prvi favorit za trenera Belenenseša bio je nekadašnji trener beogradskih crveno-belih, ali je tada priliku ipak dobio Simon. Ipak, kako stoje stvari, Sa Pinto će svoju šansu na klupi Plavih dobiti u sezoni 2015/16.

Belenenseš je sezonu okončao na šestom mestu u ligi, ali će naredne sezone nastupati u Ligi Evrope zbog toga što su finalisti portugalskog kupa Sporting i Braga već obezbedili mesto na evropskoj sceni.

Sa Pinto je bio trener Crvene zvezde tokom drugog dela sezone 2012/13, nakon čega vodio je i grčke klubove OFI i Atromitos.

Portugalski klub je ujedno možda i najpoželjniji rival srpskog vicešampiona u trećem kolu kvalifikacija za drugo po kvalitetu takmičenje na Starom kontinentu, pa Sa Pinta volja žreba možda ponovo pošalje na naš najveći stadion.

Komentari / 0

Ostavite komentar