РГ - Новак: Неће бити лако, Енди је доста напредовао на шљаци!

Новак Ђоковић у полуфиналу Ролан Гароса играће у петак са Ендијем Маријем, а пред тај меч каже да се Шкот много побољшао на шљаци.

Тенис 04.06.2015 | 22:20
РГ - Новак: Неће бити лако, Енди је доста напредовао на шљаци!

“У то нема сумње – гледао сам га мало у Мадриду, а и овде игра добро. Боље се креће, веома добро сервира, а увек је поседовао осећај и његови ударци са основне линије међу најбољима су у тенису“, рекао је Ђоковић.

Новак тренутно води са 18:8 у међусобном скору са Маријем, а добио је и последњих седам окршаја.

“Он је екстремно талентован, такође је и велики борац и неко ко има искуства у великим мечевима. На Ролан Гаросу је већ стизао до полуфинала, мислим да је изгубио од Рафе прошле године и сигуран сам да је мотивисан да стигне бар корак даље. Полуфинале је Грен слем турнира, играм са једним од својих највећих ривала, момком којег дуго познајем и сигурно је да ћемо обојица желети победу. Познајем његову игру и трудићу се да се добро спремим“, додао је Ђоковић.

После пораза од Новака, Рафаел Надал изјавио је да је српски тенисер тренутно у зениту каријере.

“Вероватно јесам – поклопиле су се коцкице у мом животу и у каријери, веома сам задовољан на терену и ван њега и мислим да то утиче и на резултате“, каже Ђоковић.

Новак и Мари до сада су се само два пута састали на шљаци, а оба пута славио је Ђоковић. Године 2008. у Монте Карлу било је 6:0, 6:4, а три године касније у Риму 6:1, 3:6, 7:6 (7-2).

Коментари / 0

Оставите коментар