RG - Novak: Neće biti lako, Endi je dosta napredovao na šljaci!

Novak Đoković u polufinalu Rolan Garosa igraće u petak sa Endijem Marijem, a pred taj meč kaže da se Škot mnogo poboljšao na šljaci.

Tenis 04.06.2015 | 22:20
RG - Novak: Neće biti lako, Endi je dosta napredovao na šljaci!

“U to nema sumnje – gledao sam ga malo u Madridu, a i ovde igra dobro. Bolje se kreće, veoma dobro servira, a uvek je posedovao osećaj i njegovi udarci sa osnovne linije među najboljima su u tenisu“, rekao je Đoković.

Novak trenutno vodi sa 18:8 u međusobnom skoru sa Marijem, a dobio je i poslednjih sedam okršaja.

“On je ekstremno talentovan, takođe je i veliki borac i neko ko ima iskustva u velikim mečevima. Na Rolan Garosu je već stizao do polufinala, mislim da je izgubio od Rafe prošle godine i siguran sam da je motivisan da stigne bar korak dalje. Polufinale je Gren slem turnira, igram sa jednim od svojih najvećih rivala, momkom kojeg dugo poznajem i sigurno je da ćemo obojica želeti pobedu. Poznajem njegovu igru i trudiću se da se dobro spremim“, dodao je Đoković.

Posle poraza od Novaka, Rafael Nadal izjavio je da je srpski teniser trenutno u zenitu karijere.

“Verovatno jesam – poklopile su se kockice u mom životu i u karijeri, veoma sam zadovoljan na terenu i van njega i mislim da to utiče i na rezultate“, kaže Đoković.

Novak i Mari do sada su se samo dva puta sastali na šljaci, a oba puta slavio je Đoković. Godine 2008. u Monte Karlu bilo je 6:0, 6:4, a tri godine kasnije u Rimu 6:1, 3:6, 7:6 (7-2).

Komentari / 0

Ostavite komentar