РГ: Ивановић - Шафаржова 0:2, реакције...

Луције Шафаржова рекла је да је пресрећна због пласмана у прво Грен слем финале у каријери. Ана Ивановић рекла је да јој је недостајало снаге у поразу од Луције Шафаржове у полуфиналу Ролан Гароса (7:5, 7:5).

Тенис 04.06.2015 | 20:20
РГ: Ивановић - Шафаржова 0:2, реакције...

Чехиња је у полуфиналу Ролан Гароса савладала Ану Ивановић са 7:5, 7:5 и сада је на корак од Грен слем титуле.

Она је истакла да је српска тенисерка била боља ан старту меча, као и да је кључан био финиш првог сета када је успела да преокрене од 2:5 и поведе са 1-0.

„Још нисам свесна да сам у првом Грен слем финалу. Невероватно, осећам се веома срећно“, биле су прве речи Шафаржове после победе у полуфиналу.

„Почела сам лоше, била сам помало нервозна на старту. Ана је одмах почела да игра добро, погађала је ударце, а ја сам полако улазила у ритам и одиграла сам веома добар гем када сам вратила брејк. Онда сам добила прв и сет и преузела моментум. У другом сету сам схватила да могу до финала, била сам нервозна у финишу. Превише сам размишљала у гему када сам сервирала за меч, али сам после тога поново била агресивна и успела сам.“

У финалу је чека Серена Вилијамс.

„Видећемо. Имам дан одмора да размислим о финалу. Разговараћу са тренером, видећемо. Ово је све ново за мене, никада нисам била у финалу.“

“Био је заиста тежак меч – мислим да сам добро почела, имала сам прави план, али мало ме је стигао умор. Посустала сам у агресивној игри, лопте су биле мало краће, она је онда могла да доминира, што је стил игре који њој одговара. Тешко сам јој читала сервис, што ми је увек проблем са њом. С друге стране, мој сервис није био довољно добар, недостајало ми је експлозивности и снаге“.

У првом сету Ивановићева је повела са 5:2, али је онда изгубила пет гемова у низу.

“На 4:1 сам већ осетила да ми понестаје снаге и почела сам да идем на директне поене, тј. избор неких удараца није био онакав какав сам желела да буде, али морала сам да се трудим да скратим поене. И она је почела боље да игра, ушла је у ритам, али мислим да је мој недовољан процентат првог сервиса био кључ у завршници оба сета“.

Ана је и самим пласманом у полуфинале остварила велики резултат.

“Задовољан сам оним што сам постигла у ове две недеље, поготово узевши у обзир позицију у којој сам била пре почетка турнира. Много ми значи овај резултат, успела сам доста да подигнем ниво игре у Паризу и пресрећна сам због тога. Треба да наставим тако, дугачак је пут, има много места за напредак. Увек остаје жал, али знам да сам дала све од себе“.

Ана ће следећи турнир играти у Бирмингему, а потом следи Вимблдон. И ту ће је пратити Немац Матс Меркел, са којим се сарадња за сада исплаћује.

“Радићу са њим сигурно до краја сезоне на трави, а после ћемо да седнемо и да разговарамо“, закључила је српска тенисерка.

Коментари / 0

Оставите коментар