RG: Ivanović - Šafaržova 0:2, reakcije...

Lucije Šafaržova rekla je da je presrećna zbog plasmana u prvo Gren slem finale u karijeri. Ana Ivanović rekla je da joj je nedostajalo snage u porazu od Lucije Šafaržove u polufinalu Rolan Garosa (7:5, 7:5).

Tenis 04.06.2015 | 20:20
RG: Ivanović - Šafaržova 0:2, reakcije...

Čehinja je u polufinalu Rolan Garosa savladala Anu Ivanović sa 7:5, 7:5 i sada je na korak od Gren slem titule.

Ona je istakla da je srpska teniserka bila bolja an startu meča, kao i da je ključan bio finiš prvog seta kada je uspela da preokrene od 2:5 i povede sa 1-0.

„Još nisam svesna da sam u prvom Gren slem finalu. Neverovatno, osećam se veoma srećno“, bile su prve reči Šafaržove posle pobede u polufinalu.

„Počela sam loše, bila sam pomalo nervozna na startu. Ana je odmah počela da igra dobro, pogađala je udarce, a ja sam polako ulazila u ritam i odigrala sam veoma dobar gem kada sam vratila brejk. Onda sam dobila prv i set i preuzela momentum. U drugom setu sam shvatila da mogu do finala, bila sam nervozna u finišu. Previše sam razmišljala u gemu kada sam servirala za meč, ali sam posle toga ponovo bila agresivna i uspela sam.“

U finalu je čeka Serena Vilijams.

„Videćemo. Imam dan odmora da razmislim o finalu. Razgovaraću sa trenerom, videćemo. Ovo je sve novo za mene, nikada nisam bila u finalu.“

“Bio je zaista težak meč – mislim da sam dobro počela, imala sam pravi plan, ali malo me je stigao umor. Posustala sam u agresivnoj igri, lopte su bile malo kraće, ona je onda mogla da dominira, što je stil igre koji njoj odgovara. Teško sam joj čitala servis, što mi je uvek problem sa njom. S druge strane, moj servis nije bio dovoljno dobar, nedostajalo mi je eksplozivnosti i snage“.

U prvom setu Ivanovićeva je povela sa 5:2, ali je onda izgubila pet gemova u nizu.

“Na 4:1 sam već osetila da mi ponestaje snage i počela sam da idem na direktne poene, tj. izbor nekih udaraca nije bio onakav kakav sam želela da bude, ali morala sam da se trudim da skratim poene. I ona je počela bolje da igra, ušla je u ritam, ali mislim da je moj nedovoljan procentat prvog servisa bio ključ u završnici oba seta“.

Ana je i samim plasmanom u polufinale ostvarila veliki rezultat.

“Zadovoljan sam onim što sam postigla u ove dve nedelje, pogotovo uzevši u obzir poziciju u kojoj sam bila pre početka turnira. Mnogo mi znači ovaj rezultat, uspela sam dosta da podignem nivo igre u Parizu i presrećna sam zbog toga. Treba da nastavim tako, dugačak je put, ima mnogo mesta za napredak. Uvek ostaje žal, ali znam da sam dala sve od sebe“.

Ana će sledeći turnir igrati u Birmingemu, a potom sledi Vimbldon. I tu će je pratiti Nemac Mats Merkel, sa kojim se saradnja za sada isplaćuje.

“Radiću sa njim sigurno do kraja sezone na travi, a posle ćemo da sednemo i da razgovaramo“, zaključila je srpska teniserka.

Komentari / 0

Ostavite komentar