Још једно обећање о “зеленим ваучерима”!

Министарство пољопривреде, шумарства и водопреивреде Републике Српске у обавези је да исплати пољопривредницима 12, 5 милиона дуга из прошле године.

Република Српска 04.06.2015 | 21:45
Још једно обећање о “зеленим ваучерима”!

Помоћник министра пољопривреде Борис Пашалић најавио је данас у Бијељини да пољопривредници у наредних неколико дана могу очекивати и зелене ваучере.

“У првој транши ће се исплатити укупно седам милиона КМ, произвођачима који су имали штету до 5.000 КМ, у записнику. Дакле, не ради се о исплати укупног износа, него одређеног процента. Практично, у наредних неколико дана пољопривредни произвођачи могу очекивати та средства. Она су обезбијеђена, оперативна и биће уплаћена на рачуне произвођача”, тврди Пашалић.

Усјеви стрних жита у Републици Српској су у доста добром стању и ове године очекују се нешто већи приноси по хектару од просјечних четири тоне по хектару, изјавио је Пашалић данас на манифестацији "Дани поља стрних жита".

Пашалић је рекао да Министарство улаже максималне напоре да подстицајна средства за прошлу годину буду исплаћена у наредних неколико дана.

Овогодишња манифестација "Дани поља стрних жита" организована је с циљем да произвођачи добију савјет стручњака и да се упознају са новим сортама, да би побољшали производњу.

На два хектара у макро огледу засијано је више од 40 сорти пшенице и пратећих житарица из десетак сјеменских кућа које су присутне на овом тржишту.

Произвођачи у Српској ове године посијали су око 27.000 хектара пшенице и пратећих житарица, што је знатно умањење у односу на 40.000 хектара из ранијих година.

Из ресорног министарства су најавила да ће и ове године имате мјере подршке за откуп пшенице.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ацо

05.06.2015 05:20

Јел то од моје плате? Доста висе и њих.

ОДГОВОРИТЕ