Još jedno obećanje o “zelenim vaučerima”!

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodopreivrede Republike Srpske u obavezi je da isplati poljoprivrednicima 12, 5 miliona duga iz prošle godine.

Republika Srpska 04.06.2015 | 21:45
Još jedno obećanje o “zelenim vaučerima”!

Pomoćnik ministra poljoprivrede Boris Pašalić najavio je danas u Bijeljini da poljoprivrednici u narednih nekoliko dana mogu očekivati i zelene vaučere.

“U prvoj tranši će se isplatiti ukupno sedam miliona KM, proizvođačima koji su imali štetu do 5.000 KM, u zapisniku. Dakle, ne radi se o isplati ukupnog iznosa, nego određenog procenta. Praktično, u narednih nekoliko dana poljoprivredni proizvođači mogu očekivati ta sredstva. Ona su obezbijeđena, operativna i biće uplaćena na račune proizvođača”, tvrdi Pašalić.

Usjevi strnih žita u Republici Srpskoj su u dosta dobrom stanju i ove godine očekuju se nešto veći prinosi po hektaru od prosječnih četiri tone po hektaru, izjavio je Pašalić danas na manifestaciji "Dani polja strnih žita".

Pašalić je rekao da Ministarstvo ulaže maksimalne napore da podsticajna sredstva za prošlu godinu budu isplaćena u narednih nekoliko dana.

Ovogodišnja manifestacija "Dani polja strnih žita" organizovana je s ciljem da proizvođači dobiju savjet stručnjaka i da se upoznaju sa novim sortama, da bi poboljšali proizvodnju.

Na dva hektara u makro ogledu zasijano je više od 40 sorti pšenice i pratećih žitarica iz desetak sjemenskih kuća koje su prisutne na ovom tržištu.

Proizvođači u Srpskoj ove godine posijali su oko 27.000 hektara pšenice i pratećih žitarica, što je znatno umanjenje u odnosu na 40.000 hektara iz ranijih godina.

Iz resornog ministarstva su najavila da će i ove godine imate mjere podrške za otkup pšenice.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

aco

05.06.2015 05:20

Jel to od moje plate? Dosta vise i njih.

ODGOVORITE