НБА финале: Леброн и Кари ривали од колевке до финала!

Један је најбољи кошаркаш данашњице, други је МВП сезоне у НБА, а спаја их невероватна чињеница.

Кошарка 04.06.2015 | 19:00
НБА финале: Леброн и Кари ривали од колевке до финала!

Колика је вероватноћа да водећи асови најјаче лиге на свету буду рођени у истом граду, у истој болници? Вероватно мања од милионског добитка на лотоу, али као што се и то догоди, тако су Леброн Џејмс и Стеф Кари рођени на истом месту - у Акрон Џенерал медикал центру у Охају.

Очито да тамо постоји шампионски пелцер, јер је Краљ Џејмс 30. децембра 1984. тамо угледао светлост дана и одувек је био везан за Охајо, док је магични плеј Голден стејта рођен 14. марта, четири године касније, али му је други град у срцу.
Наиме, његов отац Дел играо је за Шарлот Хорнетсе 10 сезона, али је баш пре тога једну провео у Кливленду када је његова супруга Соња родила малог Стефа.

- Из Акрона сам, али сам одрастао у Шарлоту - увек ће рећи Кари.

Ако питате Леброна, мађионирач из редова “ратника” је толико добар управо зато што је из Акрона. Дриблинзи од којих чувари падају на паркет, невероватне асистенције, чудан избачај, непредвидиве тројке од којих нема одбране. Једноставно, Кари се игра кошарке, иако није ни физички ни брзински доминантан, али има осећај.

О Краљу Џејмсу је излишно говорити, ово ће му бити пето узастопно НБА финале, власник је два шампионска прстена, а четири пута је био МВП. Одлазећи 2010. године био је омражен, дресови су му спаљивани, али се вратио у родни град да би му подарио титулу, а Кливленд на трофеј у спорту чека од 1964, када су “Браунси” били НФЛ прваци.

Кливленд игра за прву титулу у клупској историји, Голден стејт за прву после 40 година и зато ће све очи бити упрте у Џејмса и Карија.

Тренери дебитанти
На једној страни Стив Кер, на другој Дејвид Блат, а и тренер Голден стејта и тренер Кливленда одвели су своје тимове у НБА финале у дебитантским сезонама, што се догодило први пут у историји најјаче лиге на свету.

Коментари / 0

Оставите коментар