NBA finale: Lebron i Kari rivali od kolevke do finala!

Jedan je najbolji košarkaš današnjice, drugi je MVP sezone u NBA, a spaja ih neverovatna činjenica.

Košarka 04.06.2015 | 19:00
NBA finale: Lebron i Kari rivali od kolevke do finala!

Kolika je verovatnoća da vodeći asovi najjače lige na svetu budu rođeni u istom gradu, u istoj bolnici? Verovatno manja od milionskog dobitka na lotou, ali kao što se i to dogodi, tako su Lebron Džejms i Stef Kari rođeni na istom mestu - u Akron Dženeral medikal centru u Ohaju.

Očito da tamo postoji šampionski pelcer, jer je Kralj Džejms 30. decembra 1984. tamo ugledao svetlost dana i oduvek je bio vezan za Ohajo, dok je magični plej Golden stejta rođen 14. marta, četiri godine kasnije, ali mu je drugi grad u srcu.
Naime, njegov otac Del igrao je za Šarlot Hornetse 10 sezona, ali je baš pre toga jednu proveo u Klivlendu kada je njegova supruga Sonja rodila malog Stefa.

- Iz Akrona sam, ali sam odrastao u Šarlotu - uvek će reći Kari.

Ako pitate Lebrona, mađionirač iz redova “ratnika” je toliko dobar upravo zato što je iz Akrona. Driblinzi od kojih čuvari padaju na parket, neverovatne asistencije, čudan izbačaj, nepredvidive trojke od kojih nema odbrane. Jednostavno, Kari se igra košarke, iako nije ni fizički ni brzinski dominantan, ali ima osećaj.

O Kralju Džejmsu je izlišno govoriti, ovo će mu biti peto uzastopno NBA finale, vlasnik je dva šampionska prstena, a četiri puta je bio MVP. Odlazeći 2010. godine bio je omražen, dresovi su mu spaljivani, ali se vratio u rodni grad da bi mu podario titulu, a Klivlend na trofej u sportu čeka od 1964, kada su “Braunsi” bili NFL prvaci.

Klivlend igra za prvu titulu u klupskoj istoriji, Golden stejt za prvu posle 40 godina i zato će sve oči biti uprte u Džejmsa i Karija.

Treneri debitanti
Na jednoj strani Stiv Ker, na drugoj Dejvid Blat, a i trener Golden stejta i trener Klivlenda odveli su svoje timove u NBA finale u debitantskim sezonama, što se dogodilo prvi put u istoriji najjače lige na svetu.

Komentari / 0

Ostavite komentar