''Змајеви'' оптимисти: Идемо на ЕП!

Драган Марковић, селектор рукометаша Босне и Херцеговине данас је у Зеници изразио је незадовољство "због недовољне медијске подршке" и поручио да уз све потешкоће вјерује у побједу над Бјелорусијом 11. јуна, односно у пласман на ЕП.

Остали спортови 06.06.2015 | 22:40
''Змајеви'' оптимисти: Идемо на ЕП!

"Истина је да имамо много проблема и нисмо комплетни. Душко Челица нам не долази, али ипак добро подносимо све препреке које нам стоје на путу и мирно чекамо сусрет са Бјелорусијом. Драго ми је што смо успјели довести Марка Тарабокију јер он је велико појачање за нашу екипу. Жалосно је што изгледа нико не вјерује да можемо остварити велики успјех", изјавио је Драган Марковић.

Селектор БиХ је додао и да је екипа Бјелорусије врло квалитетна и да је највећи успон остварила протеклих година, те да утакмица са неће бити лагана.

И Бењамин Бурић, стандардни чувар мреже БиХ казао је "у утакмици са Бјелорусијом сами одлучујемо о својој судбини".

"У позицији смо да сами одлучујемо о својој судбини, а то је до сада било врло ријетко. Утакмица ће бити тешка, али свакако очекујемо побједу и пласман на Европско првенство. Ова утакмица није баук тако да се припремамо сасвим нормално. Драго ми је да играмо у Зеници, јер ту се осјећам као код куће. Очекујем велику подршку и надам се пуној Арени", истакао је Бурић.

Тарабокија, дебитант у репрезентацији БиХ, поручио је да је атмосфера у екипи одлична и да се и он нада пласману на ЕП.

"Већ сам био на припремама, ово је одлична екипа, имамо сјајну атмосферу и сви су ме добро прихватили. Што се тиче утакмице против Бјелорусије надам се да неће бити проблема и да ћемо се пласирати на Европско првенство у Пољској. Уз велику подршку навијача тај циљ је веома близу".

Из Рукометног савеза БиХ увјерени су да ће сву потребну документацију ријешити на вријеме и да наступ Тарабокије против Бјелорсије неће бити упитан.

Подсјетимо, селектор Драган Марковић раније је објавио списак на коме се нашло 19 играча: Бењамин Бурић, Марио Блажевић, Никола Прце, Небојша Граховац, Ален Овчина, Мирко Микић, Душко Челица, Иван Карачић, Мирсад Терзић, Јосип Перић, Стефан Јанковић, Марко Тарабоцхиа, Дејан Малиновић, Коста Савић, Марко Пантић, Владимир Врањеш, Сењамин Бурић, Мухамед Зулфић и Фарук Вражалић

Због обавеза у својим клубовима у првенству Француске, на окупљању су изостала четири играча, Граховац, Панић, Малиновац, те Челица који игра у Катару.

Рукометаши БиХ у зеничкој "Арени" до меча тренираће два пута дневно, а сусрет између Босне и Херцеговине и Бјелорусије, који ће одлучити о другом мјесту у квалификационој групи, игра се 11. јуна са почетком од 20.15 сати.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

олеоле

06.06.2015 21:02

Ајмо Босно олеолеоле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

12.06.2015 15:00

Да добијемо Данце, боли ме увео за ову вјестацку творевину