''Zmajevi'' optimisti: Idemo na EP!

Dragan Marković, selektor rukometaša Bosne i Hercegovine danas je u Zenici izrazio je nezadovoljstvo "zbog nedovoljne medijske podrške" i poručio da uz sve poteškoće vjeruje u pobjedu nad Bjelorusijom 11. juna, odnosno u plasman na EP.

Ostali sportovi 06.06.2015 | 22:40
''Zmajevi'' optimisti: Idemo na EP!

"Istina je da imamo mnogo problema i nismo kompletni. Duško Čelica nam ne dolazi, ali ipak dobro podnosimo sve prepreke koje nam stoje na putu i mirno čekamo susret sa Bjelorusijom. Drago mi je što smo uspjeli dovesti Marka Tarabokiju jer on je veliko pojačanje za našu ekipu. Žalosno je što izgleda niko ne vjeruje da možemo ostvariti veliki uspjeh", izjavio je Dragan Marković.

Selektor BiH je dodao i da je ekipa Bjelorusije vrlo kvalitetna i da je najveći uspon ostvarila proteklih godina, te da utakmica sa neće biti lagana.

I Benjamin Burić, standardni čuvar mreže BiH kazao je "u utakmici sa Bjelorusijom sami odlučujemo o svojoj sudbini".

"U poziciji smo da sami odlučujemo o svojoj sudbini, a to je do sada bilo vrlo rijetko. Utakmica će biti teška, ali svakako očekujemo pobjedu i plasman na Evropsko prvenstvo. Ova utakmica nije bauk tako da se pripremamo sasvim normalno. Drago mi je da igramo u Zenici, jer tu se osjećam kao kod kuće. Očekujem veliku podršku i nadam se punoj Areni", istakao je Burić.

Tarabokija, debitant u reprezentaciji BiH, poručio je da je atmosfera u ekipi odlična i da se i on nada plasmanu na EP.

"Već sam bio na pripremama, ovo je odlična ekipa, imamo sjajnu atmosferu i svi su me dobro prihvatili. Što se tiče utakmice protiv Bjelorusije nadam se da neće biti problema i da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Uz veliku podršku navijača taj cilj je veoma blizu".

Iz Rukometnog saveza BiH uvjereni su da će svu potrebnu dokumentaciju riješiti na vrijeme i da nastup Tarabokije protiv Bjelorsije neće biti upitan.

Podsjetimo, selektor Dragan Marković ranije je objavio spisak na kome se našlo 19 igrača: Benjamin Burić, Mario Blažević, Nikola Prce, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Duško Čelica, Ivan Karačić, Mirsad Terzić, Josip Perić, Stefan Janković, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Pantić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Zulfić i Faruk Vražalić

Zbog obaveza u svojim klubovima u prvenstvu Francuske, na okupljanju su izostala četiri igrača, Grahovac, Panić, Malinovac, te Čelica koji igra u Kataru.

Rukometaši BiH u zeničkoj "Areni" do meča treniraće dva puta dnevno, a susret između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, koji će odlučiti o drugom mjestu u kvalifikacionoj grupi, igra se 11. juna sa početkom od 20.15 sati.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

oleole

06.06.2015 21:02

Ajmo Bosno oleoleole

ODGOVORITE
Name

Mujo

12.06.2015 15:00

Da dobijemo Dance, boli me uveo za ovu vjestacku tvorevinu