Јокан НЕЋЕ у Сандерленд! Али хоће Адвокат да остане!

Холандски фудбалски тренер Дик Адвокат остаће на клупи Сандерленда још још једну сезону, упркос томе што је недавно објавио да је напустио клуб.

Фудбал 06.06.2015 | 22:20
Јокан НЕЋЕ у Сандерленд! Али хоће Адвокат да остане!

Славиша Јокановић се дуго у енглеским медијима повезивао са Сандерлендом, још док је трајала борба за пласман у Премијер лигу у Чемпионшипу.

Док је Јокановић преговарао са Вотфордом око наставка сарадње, енглески медији су писали да је Сандерленд веома заинтересован да доведе српског тренера, а приче су подгрејане након што је Холанђанин Дик Адвокат саопштио да одлази из Сандерленда, јер не жели више да ради у клубовима.

Али, потом обрти!

Адвокат је прошле недеље обавестио челнике да не жели да продужи уговор, али се убрзо предомислио.

"После дугих преговора са председником и директором, убедили су ме да сам прави човек за овај клуб. Било ми је сјајно протеклих месеци у Сандерленду и надам се да смо сви донели праву одлуку", рекао је 67-годишњи Адвокат за званичан сајт.

Он ће потписати уговор на годину дана.

Холанђанин је средином марта преузео "црне мачке", када је отпуштен Гус Појет, и успео је да обезбеди опстанак у Премијер лиги.

Претходно је четири месеца водио репрезентацију Србије, а био је још у ПСВ Ајндховену, Ренџерсу, Борусији из Менхенгладбаха, Зениту, АЗ Алкмару, као и селекцији Холандије, УАЕ, Белгије и Јужне Кореје.

Коментари / 0

Оставите коментар