Jokan NEĆE u Sanderlend! Ali hoće Advokat da ostane!

Holandski fudbalski trener Dik Advokat ostaće na klupi Sanderlenda još još jednu sezonu, uprkos tome što je nedavno objavio da je napustio klub.

Fudbal 06.06.2015 | 22:20
Jokan NEĆE u Sanderlend! Ali hoće Advokat da ostane!

Slaviša Jokanović se dugo u engleskim medijima povezivao sa Sanderlendom, još dok je trajala borba za plasman u Premijer ligu u Čempionšipu.

Dok je Jokanović pregovarao sa Votfordom oko nastavka saradnje, engleski mediji su pisali da je Sanderlend veoma zainteresovan da dovede srpskog trenera, a priče su podgrejane nakon što je Holanđanin Dik Advokat saopštio da odlazi iz Sanderlenda, jer ne želi više da radi u klubovima.

Ali, potom obrti!

Advokat je prošle nedelje obavestio čelnike da ne želi da produži ugovor, ali se ubrzo predomislio.

"Posle dugih pregovora sa predsednikom i direktorom, ubedili su me da sam pravi čovek za ovaj klub. Bilo mi je sjajno proteklih meseci u Sanderlendu i nadam se da smo svi doneli pravu odluku", rekao je 67-godišnji Advokat za zvaničan sajt.

On će potpisati ugovor na godinu dana.

Holanđanin je sredinom marta preuzeo "crne mačke", kada je otpušten Gus Pojet, i uspeo je da obezbedi opstanak u Premijer ligi.

Prethodno je četiri meseca vodio reprezentaciju Srbije, a bio je još u PSV Ajndhovenu, Rendžersu, Borusiji iz Menhengladbaha, Zenitu, AZ Alkmaru, kao i selekciji Holandije, UAE, Belgije i Južne Koreje.

Komentari / 0

Ostavite komentar