РГ: Мари препун самопоуздања пред полуфинале!

У петак на Ролан Гаросу дан за нови тениски дерби: Новак Ђоковић против Ендија Мареја за финале гренд слема. Прочитајте шта каже Шкотланђанин, који је у серији победа на шљаци.

Тенис 04.06.2015 | 18:00
РГ: Мари препун самопоуздања пред полуфинале!

Пре четири месеца, на Аустралијан опену, Енди Мареј се "зарозао", а онда је, ваљда фрустриран и разочаран због пораза у финалу гренд слема, мало је "пецнуо" Новака Ђоковића, додуше испровоциран питањима британских новинара. После се све слегло, Енди и Новак су спустили лопту, попричали и рекли: "Ма дај, идемо даље".

Ова два момка су вршњаци, рођени су у размаку од недељу дана тог маја 1987. године, упознали су се са 11 година и изградили две ствари: велико ривалство и пријатељство. Обојица су се, у међувремену, оженили, али је Србин успешнији у послу којим се баве од дечачких дана.

Мареј је победио Новака у финалима гренд слема - на УС Опену 2012. и на Вимблдону 2013. године. Однос у победама је 18 према осам у корист српског тенисера.

Пред полуфинале Ролан Гароса (у петак), једини гренд слем који недостаје Новаку Ђоковићу, Шкотланђанин је наоружан самопоуздањем, јер је у серији од 15 победа на шљаци. Међутим, један податак треба да га брине - изгубио је седам мечева од Новака на тој подлози. Додуше, нису се састајали на шљаци од 2011. године.

"Не треба да размишљам и да се осврћем на прошлост. Треба и морам да размишљам само о нашем наредном мечу. Морам да одиграм најбоље што умем и пробам да победим", каже Мареј за ББЦ.

Новак Ђоковић је у среду постао тек други тенисер који је успео да победи Рафаела Надала на Ролан Гаросу, продуживши серију победа на 27 мечева.

"Новак је феноменалан играч. Победа над Надалом је била импресивна", скида капу Мареј свом великом ривалу пред окршај у петак.

Мареј је два пута играо у полуфиналима Ролан Гароса. Оба пута - 2011. и 2014. године - изгубио је од Рафаела Надала. Али, освојио је претходних месеци два трофеја на турнирма на шљаци, а у Мадриду је победио управо Надала.

"Мислим да су ти мечеви у Мадриду и неки овде, у Паризу, најбоље које сам икада одиграо на шљаци. Никада раније нисам успео да победим Давида Ферера, никада пре нисам успео да добијем Рафу, Кеија Нишикорија... То самопоуздање које ми се накупило унећу у меч против Новака", каже Мареј.

Његова последња победа против Ђковића датира из 2013. године, у већ поменутом финалу Вимблдона. Од Новака је изгубио сва три меча ове године.

"Он је најбољи светски тенисер тренутно, а уједно и један од најбољих играча на шљаци последњих година", свестан је Мареј да га чека ужасно тежак задатак, али поручује: "Играм много боље него у исто ово време прошле године. Физички се осећам много боље".

Коментари / 0

Оставите коментар