RG: Mari prepun samopouzdanja pred polufinale!

U petak na Rolan Garosu dan za novi teniski derbi: Novak Đoković protiv Endija Mareja za finale grend slema. Pročitajte šta kaže Škotlanđanin, koji je u seriji pobeda na šljaci.

Tenis 04.06.2015 | 18:00
RG: Mari prepun samopouzdanja pred polufinale!

Pre četiri meseca, na Australijan openu, Endi Marej se "zarozao", a onda je, valjda frustriran i razočaran zbog poraza u finalu grend slema, malo je "pecnuo" Novaka Đokovića, doduše isprovociran pitanjima britanskih novinara. Posle se sve sleglo, Endi i Novak su spustili loptu, popričali i rekli: "Ma daj, idemo dalje".

Ova dva momka su vršnjaci, rođeni su u razmaku od nedelju dana tog maja 1987. godine, upoznali su se sa 11 godina i izgradili dve stvari: veliko rivalstvo i prijateljstvo. Obojica su se, u međuvremenu, oženili, ali je Srbin uspešniji u poslu kojim se bave od dečačkih dana.

Marej je pobedio Novaka u finalima grend slema - na US Openu 2012. i na Vimbldonu 2013. godine. Odnos u pobedama je 18 prema osam u korist srpskog tenisera.

Pred polufinale Rolan Garosa (u petak), jedini grend slem koji nedostaje Novaku Đokoviću, Škotlanđanin je naoružan samopouzdanjem, jer je u seriji od 15 pobeda na šljaci. Međutim, jedan podatak treba da ga brine - izgubio je sedam mečeva od Novaka na toj podlozi. Doduše, nisu se sastajali na šljaci od 2011. godine.

"Ne treba da razmišljam i da se osvrćem na prošlost. Treba i moram da razmišljam samo o našem narednom meču. Moram da odigram najbolje što umem i probam da pobedim", kaže Marej za BBC.

Novak Đoković je u sredu postao tek drugi teniser koji je uspeo da pobedi Rafaela Nadala na Rolan Garosu, produživši seriju pobeda na 27 mečeva.

"Novak je fenomenalan igrač. Pobeda nad Nadalom je bila impresivna", skida kapu Marej svom velikom rivalu pred okršaj u petak.

Marej je dva puta igrao u polufinalima Rolan Garosa. Oba puta - 2011. i 2014. godine - izgubio je od Rafaela Nadala. Ali, osvojio je prethodnih meseci dva trofeja na turnirma na šljaci, a u Madridu je pobedio upravo Nadala.

"Mislim da su ti mečevi u Madridu i neki ovde, u Parizu, najbolje koje sam ikada odigrao na šljaci. Nikada ranije nisam uspeo da pobedim Davida Ferera, nikada pre nisam uspeo da dobijem Rafu, Keija Nišikorija... To samopouzdanje koje mi se nakupilo uneću u meč protiv Novaka", kaže Marej.

Njegova poslednja pobeda protiv Đkovića datira iz 2013. godine, u već pomenutom finalu Vimbldona. Od Novaka je izgubio sva tri meča ove godine.

"On je najbolji svetski teniser trenutno, a ujedno i jedan od najboljih igrača na šljaci poslednjih godina", svestan je Marej da ga čeka užasno težak zadatak, ali poručuje: "Igram mnogo bolje nego u isto ovo vreme prošle godine. Fizički se osećam mnogo bolje".

Komentari / 0

Ostavite komentar