Новицки напада Србију!

Велика радост за Немце. За противнике и не баш...

Кошарка 05.06.2015 | 13:00
Новицки напада Србију!

Када је Крис Флеминг избацио списак играча који ће играти на Евробаскету у септембру, сви су махом прелетели списак и видели да нема Дирка Новицког, несумњиво највеће звезде Немачке репрезентације и Далас Маверикса.

Међутим, још тада се претпостављало да ће он ипак наступити за Панцере на првенству Европе, а сада је то и званично потврђено на сајту Немачког кошаркашког савеза.
"Изабрао сам да играм у Берлину. Имао сам цео мај за одмор и њега сам посветио породици. Наравно, посаветовао сам се са мојом супругом. Европско првенство у домовини је велика ствар, и ја му се јако радујем", рекао је Новицки на конференцији за медије у Франкфурту.

Наравно селектор Немачке Крис Флеминг презадовољан је оваквим развојем догађаја.
"Велика је ствар што ће Дирк бити у екипи. О његовим квалитетима је излишно било шта говорити. Не могу да вам опишем колико ће његово присуство бити важно за младе играче. Одушевљен сам што ћемо га имати у тиму", рекао је Флеминг.

Немачка ће наступати у групи Б са Исландом, Шпанијом, Турском, Италијом и Србијом. Меч између Немачке и Србије на програму је 6. септембра у Берлину.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

131

05.06.2015 11:09

идемо

ОДГОВОРИТЕ