Novicki napada Srbiju!

Velika radost za Nemce. Za protivnike i ne baš...

Košarka 05.06.2015 | 13:00
Novicki napada Srbiju!

Kada je Kris Fleming izbacio spisak igrača koji će igrati na Evrobasketu u septembru, svi su mahom preleteli spisak i videli da nema Dirka Novickog, nesumnjivo najveće zvezde Nemačke reprezentacije i Dalas Maveriksa.

Međutim, još tada se pretpostavljalo da će on ipak nastupiti za Pancere na prvenstvu Evrope, a sada je to i zvanično potvrđeno na sajtu Nemačkog košarkaškog saveza.
"Izabrao sam da igram u Berlinu. Imao sam ceo maj za odmor i njega sam posvetio porodici. Naravno, posavetovao sam se sa mojom suprugom. Evropsko prvenstvo u domovini je velika stvar, i ja mu se jako radujem", rekao je Novicki na konferenciji za medije u Frankfurtu.

Naravno selektor Nemačke Kris Fleming prezadovoljan je ovakvim razvojem događaja.
"Velika je stvar što će Dirk biti u ekipi. O njegovim kvalitetima je izlišno bilo šta govoriti. Ne mogu da vam opišem koliko će njegovo prisustvo biti važno za mlade igrače. Oduševljen sam što ćemo ga imati u timu", rekao je Fleming.

Nemačka će nastupati u grupi B sa Islandom, Španijom, Turskom, Italijom i Srbijom. Meč između Nemačke i Srbije na programu je 6. septembra u Berlinu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

131

05.06.2015 11:09

idemo

ODGOVORITE