Тренер Бенфике иде на клупу Спортинга?!

Велико тренерско превирање у Португалу: Жезус се из Бенфике сели у Спортинг! Португалски лист А бола сазнаје да ће у тој земљи на лето доћи до помало изненађујућег трансфера.

Фудбал 05.06.2015 | 12:00
Тренер Бенфике иде на клупу Спортинга?!

Бенфика и Спортинг ће на лето добити нове тренере. Само што ће Спортинг добити Бенфикиног тренера Жоржеа Жезуса! Он би требало да потпише уговор на три године са Лавовима, а плата ће му бити 6.000.000 евра!

Навијачи Орлова ће овај трансфер, уколико се реализује, доживети једнако навијачима Манчестер јунајтеда када би њихов тренер отишао у Сити, или присталицама Реал Мадрида када би њихов стратег отишао директно у Барселону. Или обратно, наравно.

Бенфика ће зато одмах довести замену за Жезуса, а то је садашњи тренер Викторије Гимараиш Руи Виторија који ће потписати уговор са Бенфиком до 2018. године.

Овај потенцијални трансфер Жезуса још је болнији ако се има у виду да се он у Бенфики провео чак шест сезона. Међутим, треба имати у виду да је он као играч наступао за Спортинг у периоду од 1973. до 1976. године и ту практично започео каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар