Сјајни Ђоковић већ изборио пласман у Лондон!

Ђоковић пласманом у полуфинале Ролан Гароса обезбедио наступ на завршном турниру године - Мастерс купу у новембру.

Тенис 05.06.2015 | 10:00
Сјајни Ђоковић већ изборио пласман у Лондон!

Новак Ђоковић - разбија!

Ове године већ је освојио пет трофеја, од чега и један гренд слем (Аустралијан Опен), а налази се на најбољем путу да употпуни колекцију пехар и придода једини који му недостаје на највећим турнирима - онај са Ролан Гароса.

Ђоковић је у четвртфиналу париског престижног турнира победио деветоструког шампиона Рафаела Надала (7:5, 6:3, 6:1), и то први пут на Ролан Гаросу, после шест узастопних пораза.

Стигао је корак ближе финалу, али је пласманом међу четворицу најбољих успео да направи још један подвиг - обезбедио је наступ на завршном турниру године, Мастерс купу у Лондону.

Новак је са тренутно освојених 7.105 поена први тенисер који је теоретски изборио место на завршној смотри сезоне осморице најбољих, и то већ у 23. недељи 2015. године, односно пет и по месеци пре почетка турнира.

Ноле, коме, чини се, све што науми полази за руком, остварио је већ велики успех, али је чињеница да то није урадио најраније у каријери. Пре четири године, 2011, када је такође имао сезону из снова, успео је да се квалификује за Мастерс куп у 19. недељи, што је апсолутни рекорд.

Ђоковић је сада окренут полуфиналном мечу са Ендијем Марејом, који ће се у петак играти у Паризу, са жељом и мишљу да је изгледа коначно дошло време да се ниски од осам гренд слем трофеја придода једини који недостаје, после два неуспешна финала 2012. и 2014. када га је баш зауставио Надал.

О Мастерс купу, који стартује 15. новембра у Лондону, имаће када да размишља... Без обзира на све, свака част Новаче!

Коментари / 0

Оставите коментар