Sjajni Đoković već izborio plasman u London!

Đoković plasmanom u polufinale Rolan Garosa obezbedio nastup na završnom turniru godine - Masters kupu u novembru.

Tenis 05.06.2015 | 10:00
Sjajni Đoković već izborio plasman u London!

Novak Đoković - razbija!

Ove godine već je osvojio pet trofeja, od čega i jedan grend slem (Australijan Open), a nalazi se na najboljem putu da upotpuni kolekciju pehar i pridoda jedini koji mu nedostaje na najvećim turnirima - onaj sa Rolan Garosa.

Đoković je u četvrtfinalu pariskog prestižnog turnira pobedio devetostrukog šampiona Rafaela Nadala (7:5, 6:3, 6:1), i to prvi put na Rolan Garosu, posle šest uzastopnih poraza.

Stigao je korak bliže finalu, ali je plasmanom među četvoricu najboljih uspeo da napravi još jedan podvig - obezbedio je nastup na završnom turniru godine, Masters kupu u Londonu.

Novak je sa trenutno osvojenih 7.105 poena prvi teniser koji je teoretski izborio mesto na završnoj smotri sezone osmorice najboljih, i to već u 23. nedelji 2015. godine, odnosno pet i po meseci pre početka turnira.

Nole, kome, čini se, sve što naumi polazi za rukom, ostvario je već veliki uspeh, ali je činjenica da to nije uradio najranije u karijeri. Pre četiri godine, 2011, kada je takođe imao sezonu iz snova, uspeo je da se kvalifikuje za Masters kup u 19. nedelji, što je apsolutni rekord.

Đoković je sada okrenut polufinalnom meču sa Endijem Marejom, koji će se u petak igrati u Parizu, sa željom i mišlju da je izgleda konačno došlo vreme da se niski od osam grend slem trofeja pridoda jedini koji nedostaje, posle dva neuspešna finala 2012. i 2014. kada ga je baš zaustavio Nadal.

O Masters kupu, koji startuje 15. novembra u Londonu, imaće kada da razmišlja... Bez obzira na sve, svaka čast Novače!

Komentari / 0

Ostavite komentar