Ко је намјештао у Јелен Суперлиги?!

Под лупом за намештање девет утакмица у Суперлиги и Првој лиги Србије. Комесар за интегритет ФСС Миливоје Мирков каже да ће српска кућа фудбала сву документацију предати тужилаштву за највише две недеље.

Фудбал 05.06.2015 | 09:40
Ко је намјештао у Јелен Суперлиги?!

УЕФА сумња да су се у Србији намештали мечеви у Суперлиги и Првој лиги Србији, а Извршни одбор Фудбалског савеза Србије припрема документацију коју би требало да преда тужилаштву.

"Цео процес обраде података, састављање обимног извештаја и предаја документације потрајаће најдуже 15 дана. Од тог тренутка је све у рукама тужилаштва и очекујем да ће оно реаговати како приличи", изјавио је за "Вечерње новости" Миливој Мирков, комесар за интегритет ФСС.

И док се тај извештај чека - клубови стрепе. Према незваничним информацијама спорно је неколико утакмица, а под лупом су највише Спартак и ОФК Београд.

Сумња се да су у намештаљкама учествовали суперлигаши Спартак, ОФК Београд, Доњи Срем, Јагодина, Рад, Чукарички, као и прволигаши Бежанија, Слога, Мачва и Слобода.

Спорни су мечеви Спартак - Доњи Срем 3:2, Доњи Срем - ОФК Београд 4:0, ОФК Београд - Борац 1:0, Јагодина - ОФК Београд 5:3, Спартак - ОФК Београд 1:0, Рад - Спартак 0:1, Спартак - Чукарички 1:0, Слога - Бежанија 2:3 и Мачва - Слобода 2:3.

Сви осумњичени верују да је у питању грешка.

"Директор Суперлиге Владимир Булатовић поднео је извештај у ком стоји да су све те приче инсинуације без доказа. Слободно, нека из ФСС иду у тужилаштво, јер ми заиста немамо чега да се плашимо, нити шта да кријемо. Па, зар је сумњиво да пети на табели победи 14. код куће 1:0? Будалаштине су све то, а лично ми је много чудно што сад нападају председнике ФС Војводине и ФС Источне Србије који су за изборе", изјавио је председник ОФК Београда Драгче Димитријевић.

Први човек Спартака Драган Симовић сматра да ФСС "меша бабе и жабе" и да се притисак на клуб из Суботице врши најпре због промена и жеље за новим изборима, које он као председник спроводи у ФС Војводине.

"Већ сам рекао да је све ово смејурија, а да се хајка на Спартак врши само због дешавања у покрајинском Савезу којим председавам. Јасно је ко и због чега прича о нама у негативном контексту али ми смо чисти. Не само да не страхујем, већ апелујем да тужилаштво хитно крене да ради и што пре рашчисти ову ситуацију", изјавио је Симовић.

Председник Доњег Срема Милан Алексић истиче да судија Новица Анђеловски наместио меч Доњег Срема и Спартака, због чега је клуб из пећинаца испао из Суперлиге и да га због тога кривично гоне и на суду.

"Знам да је коначан исход меча Спартак - Доњи Срем наместио судија Анђеловски. Видећемо на суду да ли ће рећи ко му је наредио да нас избаци из Суперлиге. Пошто је умислио да је господар живота и смрти, онда ће да одговара, а ми потражујемо 860.000 евра, колико нас је он директно коштао. Ми нисмо учествовали у мутним радњама, а да ли је неко други, не могу да тврдим. Ако УЕФА и Интерпол сумњају, онда можда ту нечега има", рекао је Алексић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мука

05.06.2015 07:59

Овдје је стање у РС хаос играчи се поломише са повредама које клуб нема средстава да плати за лијечење а меч утакмице и бодове поједине судије за лову пресуде ко плати.

ОДГОВОРИТЕ