Ko je namještao u Jelen Superligi?!

Pod lupom za nameštanje devet utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije. Komesar za integritet FSS Milivoje Mirkov kaže da će srpska kuća fudbala svu dokumentaciju predati tužilaštvu za najviše dve nedelje.

Fudbal 05.06.2015 | 09:40
Ko je namještao u Jelen Superligi?!

UEFA sumnja da su se u Srbiji nameštali mečevi u Superligi i Prvoj ligi Srbiji, a Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije priprema dokumentaciju koju bi trebalo da preda tužilaštvu.

"Ceo proces obrade podataka, sastavljanje obimnog izveštaja i predaja dokumentacije potrajaće najduže 15 dana. Od tog trenutka je sve u rukama tužilaštva i očekujem da će ono reagovati kako priliči", izjavio je za "Večernje novosti" Milivoj Mirkov, komesar za integritet FSS.

I dok se taj izveštaj čeka - klubovi strepe. Prema nezvaničnim informacijama sporno je nekoliko utakmica, a pod lupom su najviše Spartak i OFK Beograd.

Sumnja se da su u nameštaljkama učestvovali superligaši Spartak, OFK Beograd, Donji Srem, Jagodina, Rad, Čukarički, kao i prvoligaši Bežanija, Sloga, Mačva i Sloboda.

Sporni su mečevi Spartak - Donji Srem 3:2, Donji Srem - OFK Beograd 4:0, OFK Beograd - Borac 1:0, Jagodina - OFK Beograd 5:3, Spartak - OFK Beograd 1:0, Rad - Spartak 0:1, Spartak - Čukarički 1:0, Sloga - Bežanija 2:3 i Mačva - Sloboda 2:3.

Svi osumnjičeni veruju da je u pitanju greška.

"Direktor Superlige Vladimir Bulatović podneo je izveštaj u kom stoji da su sve te priče insinuacije bez dokaza. Slobodno, neka iz FSS idu u tužilaštvo, jer mi zaista nemamo čega da se plašimo, niti šta da krijemo. Pa, zar je sumnjivo da peti na tabeli pobedi 14. kod kuće 1:0? Budalaštine su sve to, a lično mi je mnogo čudno što sad napadaju predsednike FS Vojvodine i FS Istočne Srbije koji su za izbore", izjavio je predsednik OFK Beograda Dragče Dimitrijević.

Prvi čovek Spartaka Dragan Simović smatra da FSS "meša babe i žabe" i da se pritisak na klub iz Subotice vrši najpre zbog promena i želje za novim izborima, koje on kao predsednik sprovodi u FS Vojvodine.

"Već sam rekao da je sve ovo smejurija, a da se hajka na Spartak vrši samo zbog dešavanja u pokrajinskom Savezu kojim predsedavam. Jasno je ko i zbog čega priča o nama u negativnom kontekstu ali mi smo čisti. Ne samo da ne strahujem, već apelujem da tužilaštvo hitno krene da radi i što pre raščisti ovu situaciju", izjavio je Simović.

Predsednik Donjeg Srema Milan Aleksić ističe da sudija Novica Anđelovski namestio meč Donjeg Srema i Spartaka, zbog čega je klub iz pećinaca ispao iz Superlige i da ga zbog toga krivično gone i na sudu.

"Znam da je konačan ishod meča Spartak - Donji Srem namestio sudija Anđelovski. Videćemo na sudu da li će reći ko mu je naredio da nas izbaci iz Superlige. Pošto je umislio da je gospodar života i smrti, onda će da odgovara, a mi potražujemo 860.000 evra, koliko nas je on direktno koštao. Mi nismo učestvovali u mutnim radnjama, a da li je neko drugi, ne mogu da tvrdim. Ako UEFA i Interpol sumnjaju, onda možda tu nečega ima", rekao je Aleksić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

muka

05.06.2015 07:59

Ovdje je stanje u RS haos igrači se polomiše sa povredama koje klub nema sredstava da plati za liječenje a meč utakmice i bodove pojedine sudije za lovu presude ko plati.

ODGOVORITE