Љекари и сестре пријете генералним штрајком

Управни одбор Уније синдиката радника у здравству Републике Српске запријетио је данас штрајком упозорења и генералним штрајком радника у здравству Републике Српске, уколико убудуће буде каснила исплата плата са уплаћеним доприносима. 

Република Српска 04.06.2015 | 10:23
Љекари и сестре пријете генералним штрајком

Одлучили су и да се против свих директора јавних здравствених установа поднесу пријаве ако се утврди да су одгворни због кашњења исплате плата са доприносима.

Поново су подржали све захтјеве радника Болнице у лсточном Сарајеву као легитимне, законите и потпуно оправдане и изразили озбиљну забринутост због изузетно тешког социјалног и економског положаја у којем се налазе хиљаде радника, који су запослени у јавним задравственим установама у Републици Српској. 

Захтијевају од оснивача и послодаваца у јавним здравственим установама у Републици Српској да осигурају потребне услове до се редовно исплате плате са обавезним доприносима. 

Управни одбор Уније у данашњем саопштењу уједно обавјештава грађане, осигуранике и пацијенте да ће, у случају организовања штрајка, удружени синдикати обезбиједити све потребне услове до се свим пацијентима зашитите гарантовона права на здравствену заштиту. 

(БН ТВ)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Лилиана

04.06.2015 08:29

Кöја су то гарантована права пацјената??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

04.06.2015 08:53

ОВО ЈЕ НАЈАВА ПОЧЕТКА КОНАЧНОГ ОБРАЧУНА СА ТАЈКУНИМА У ЗДРАВСТВУ КОЈИХ ИМА НА ХИЉАДЕ. ОД ДОБАВЉАЧА КОЈИ ОБРАЧУНАВАЈУ КРИМИНАЛНЕ МАРЖЕ НА ЛИЈЕКОВЕ И МАТЕРИЈАЛЕ, ДИРЕКТОРА ЈАВНИХ ЗДРВАСТВЕНИХ УСТАНОВА КОЈИ ОБРАЧУНАВАЈУ АСТРОНОМСКЕ РЕКЕТЕ, ГРАЂЕВИНСКИХ И МОЛЕРСКИХ ФИРМИ КОЈЕ СТАЛНО НЕСТО ЗИДАЈУ, ГРАДЕ И ФАРБАЈУ ПО БОЛНИЦАМА ЗА ВРТОГЛАВЕ СУМЕ НОВЦА, ПОЛИТИЧКОГ ЗАПОСЉАВАЊА ХИЉАДУ НЕПОТРЕБНИХ АДМИНИСТРАТИВНИХ РАДНИКА И ПОРТИРА ГЛАСЦА И ЧЛАНОВА ВЛАДАЈУЋИХ ПАРТИЈА КОЈИ СЕ МОТАЈУ ПО БОЛНИЦАМА И ДОМОВИМА ЗДРАВЉА ДА КОРУМПИРАНИХ ЧИНОВНИКА И МИНИСТАРА КОЈИ СВЕ ДРУГО РАДЕ ОСИМ ПОСЛА ЗА КОЈИ СУ ПЛАЦЕНИ...ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА СЕ НЕСТО ПРМЈЕНИ НА БОЉЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

04.06.2015 09:04

Браво! коначно!!! Нигдје у свијету нема да су доктори који лијече пацијенте неосигурани а пацијенти осигурани!У Клиничком центру БЛ касне уплате доприноса и пореза 5 мјесеци а за друге мање установе да не спомињем,70 % установа касне плате и доприноси по неколико мјесеци!Замислите да се то деси на ВМА у Србији!Одмах би оборили Владу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

когде

04.06.2015 09:06

Само пред зграду владе...одатле крецу сви проблем!!!Они у Влади су појели паре које су требале бити дате здравству а онда су здравствени радници поцели да узимају од народа!! Е сад је тренутак иситине, драги моји доктори идите пред зграду Владе па тразите од оних !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

04.06.2015 09:37

Третман сестара и техницког особља је такав десетак година и дузе, а докторе је сад притисло јер нема толико пара па сад удрузени иду и нека подрзавам, али зар треба посебно докторски синдикат а посебно остали??? Па сад кад је и вас мука стисла ајмо заједно а кад су вам дизали плате и коефицијенте на устрб осталих радника нисте се бас насикирали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

04.06.2015 09:47

Ма ниста,па синдикат је сав спијунски,да су иоле постени давно би дигли велику буну!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

04.06.2015 10:05

Поредити ВМА са КЦ Бања лука је смијесно,разлике су огромне,а овдје др суте док се не дирају њихова права,колико њих је активно у политици,колико их прима мито,колико грсака направе а не одговарају.Сви који постено раде морају имати највеце плате,а остале отјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје је гробар здравства Шкрбић?

04.06.2015 11:02

Отети накрадено бившем министру Шкрбићу и намирити дуговања здравства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре гастабајтер

04.06.2015 12:47

Да Бог да 'ћери да те бег узме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ССС

05.06.2015 07:25

Једини народ на Балкану који није у стању ниста добро направити смо ми Срби.Нас је Бог проклео, зато немамо мира нити цемо га имати

ОДГОВОРИТЕ