Ljekari i sestre prijete generalnim štrajkom

Upravni odbor Unije sindikata radnika u zdravstvu Republike Srpske zaprijetio je danas štrajkom upozorenja i generalnim štrajkom radnika u zdravstvu Republike Srpske, ukoliko ubuduće bude kasnila isplata plata sa uplaćenim doprinosima. 

Republika Srpska 04.06.2015 | 10:23
Ljekari i sestre prijete generalnim štrajkom

Odlučili su i da se protiv svih direktora javnih zdravstvenih ustanova podnesu prijave ako se utvrdi da su odgvorni zbog kašnjenja isplate plata sa doprinosima.

Ponovo su podržali sve zahtjeve radnika Bolnice u lstočnom Sarajevu kao legitimne, zakonite i potpuno opravdane i izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog izuzetno teškog socijalnog i ekonomskog položaja u kojem se nalaze hiljade radnika, koji su zaposleni u javnim zadravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj. 

Zahtijevaju od osnivača i poslodavaca u javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj da osiguraju potrebne uslove do se redovno isplate plate sa obaveznim doprinosima. 

Upravni odbor Unije u današnjem saopštenju ujedno obavještava građane, osiguranike i pacijente da će, u slučaju organizovanja štrajka, udruženi sindikati obezbijediti sve potrebne uslove do se svim pacijentima zašitite garantovona prava na zdravstvenu zaštitu. 

(BN TV)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Liliana

04.06.2015 08:29

Köja su to garantovana prava pacjenata??

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

04.06.2015 08:53

OVO JE NAJAVA POČETKA KONAČNOG OBRAČUNA SA TAJKUNIMA U ZDRAVSTVU KOJIH IMA NA HILJADE. OD DOBAVLJAČA KOJI OBRAČUNAVAJU KRIMINALNE MARŽE NA LIJEKOVE I MATERIJALE, DIREKTORA JAVNIH ZDRVASTVENIH USTANOVA KOJI OBRAČUNAVAJU ASTRONOMSKE REKETE, GRAĐEVINSKIH I MOLERSKIH FIRMI KOJE STALNO NESTO ZIDAJU, GRADE I FARBAJU PO BOLNICAMA ZA VRTOGLAVE SUME NOVCA, POLITIČKOG ZAPOSLJAVANJA HILJADU NEPOTREBNIH ADMINISTRATIVNIH RADNIKA I PORTIRA GLASCA I ČLANOVA VLADAJUĆIH PARTIJA KOJI SE MOTAJU PO BOLNICAMA I DOMOVIMA ZDRAVLJA DA KORUMPIRANIH ČINOVNIKA I MINISTARA KOJI SVE DRUGO RADE OSIM POSLA ZA KOJI SU PLACENI...VRIJEME JE DA SE NESTO PRMJENI NA BOLJE

ODGOVORITE
Name

p

04.06.2015 09:04

Bravo! konačno!!! Nigdje u svijetu nema da su doktori koji liječe pacijente neosigurani a pacijenti osigurani!U Kliničkom centru BL kasne uplate doprinosa i poreza 5 mjeseci a za druge manje ustanove da ne spominjem,70 % ustanova kasne plate i doprinosi po nekoliko mjeseci!Zamislite da se to desi na VMA u Srbiji!Odmah bi oborili Vladu!

ODGOVORITE
Name

kogde

04.06.2015 09:06

Samo pred zgradu vlade...odatle krecu svi problem!!!Oni u Vladi su pojeli pare koje su trebale biti date zdravstvu a onda su zdravstveni radnici poceli da uzimaju od naroda!! E sad je trenutak isitine, dragi moji doktori idite pred zgradu Vlade pa trazite od onih !

ODGOVORITE
Name

Sime

04.06.2015 09:37

Tretman sestara i tehnickog osoblja je takav desetak godina i duze, a doktore je sad pritislo jer nema toliko para pa sad udruzeni idu i neka podrzavam, ali zar treba posebno doktorski sindikat a posebno ostali??? Pa sad kad je i vas muka stisla ajmo zajedno a kad su vam dizali plate i koeficijente na ustrb ostalih radnika niste se bas nasikirali?

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

04.06.2015 09:47

Ma nista,pa sindikat je sav spijunski,da su iole posteni davno bi digli veliku bunu!!!

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

04.06.2015 10:05

Porediti VMA sa KC Banja luka je smijesno,razlike su ogromne,a ovdje dr sute dok se ne diraju njihova prava,koliko njih je aktivno u politici,koliko ih prima mito,koliko grsaka naprave a ne odgovaraju.Svi koji posteno rade moraju imati najvece plate,a ostale otjerati.

ODGOVORITE
Name

Gdje je grobar zdravstva Škrbić?

04.06.2015 11:02

Oteti nakradeno bivšem ministru Škrbiću i namiriti dugovanja zdravstva.

ODGOVORITE
Name

re gastabajter

04.06.2015 12:47

Da Bog da 'ćeri da te beg uzme.

ODGOVORITE
Name

SSS

05.06.2015 07:25

Jedini narod na Balkanu koji nije u stanju nista dobro napraviti smo mi Srbi.Nas je Bog prokleo, zato nemamo mira niti cemo ga imati

ODGOVORITE