РГ - Серена: Изненађена сам што сам још увијек ту!

Прва тенисерка света Серена Вилијамс рекла је после пласмана у полуфинале Ролан Гароса да јој је циљ да освоји титулу.

Тенис 04.06.2015 | 11:20
РГ - Серена: Изненађена сам што сам још увијек ту!

Серена се у среду пласирала у полуфинале другог Грен слема сезоне убедљивом победом над Италијанком Саром Ерани – 6:1, 6:3.

Американка је истакла да је свесна да пред собом има два веома тешка меча.

“Нисам имала добру сезону на шљаци и задовољна сам што сам дошла до ове фазе. Надам се да могу да напредујем, сада ништа није загарантовано и мораћу да се борим за титулу. Осећала сам се веома комфорно на терену. Фокусирам се на освајање титуле, али не желим да размишљам много унапред. Концентрисана сам, али знам да морам да победим још неке добре играчице”, рекла је Серена.

Она се потом осврнула на данашњу противницу коју је победила у свих девет досадашњих сусрета.

“Била је много агресивнија него у нашем претходном мечу, поправила је ударце са основне линије. Комплетно је напредовала у игри што је за њу добар знак. Никада не желите да стагнирате већ да напредујете и она је то свакако урадила”, додала је Американка.

Прва играчица на WТА листи ће се у борби за финале борити са Швајцаркињом Тимеом Башчински која је направила резултат каријере пласманом међу четири најбоље.

“Она је добра играчица, а највећи квалитет јесте што је велики борац. Можете имати сет вишка и меч лопту, она се неће предате. Има веома добру годину иза себе и знам да неће бити лак меч за мене. Морам поново да будем јака и опуштена – ако победим или изгубим, само желим да дам све од себе. Не стављам на себе много притиска, изненађена сам што сам још у турниру, тако да је све добро по мене”, закључила је Серена.

Коментари / 0

Оставите коментар