RG - Serena: Iznenađena sam što sam još uvijek tu!

Prva teniserka sveta Serena Vilijams rekla je posle plasmana u polufinale Rolan Garosa da joj je cilj da osvoji titulu.

Tenis 04.06.2015 | 11:20
RG - Serena: Iznenađena sam što sam još uvijek tu!

Serena se u sredu plasirala u polufinale drugog Gren slema sezone ubedljivom pobedom nad Italijankom Sarom Erani – 6:1, 6:3.

Amerikanka je istakla da je svesna da pred sobom ima dva veoma teška meča.

“Nisam imala dobru sezonu na šljaci i zadovoljna sam što sam došla do ove faze. Nadam se da mogu da napredujem, sada ništa nije zagarantovano i moraću da se borim za titulu. Osećala sam se veoma komforno na terenu. Fokusiram se na osvajanje titule, ali ne želim da razmišljam mnogo unapred. Koncentrisana sam, ali znam da moram da pobedim još neke dobre igračice”, rekla je Serena.

Ona se potom osvrnula na današnju protivnicu koju je pobedila u svih devet dosadašnjih susreta.

“Bila je mnogo agresivnija nego u našem prethodnom meču, popravila je udarce sa osnovne linije. Kompletno je napredovala u igri što je za nju dobar znak. Nikada ne želite da stagnirate već da napredujete i ona je to svakako uradila”, dodala je Amerikanka.

Prva igračica na WTA listi će se u borbi za finale boriti sa Švajcarkinjom Timeom Baščinski koja je napravila rezultat karijere plasmanom među četiri najbolje.

“Ona je dobra igračica, a najveći kvalitet jeste što je veliki borac. Možete imati set viška i meč loptu, ona se neće predate. Ima veoma dobru godinu iza sebe i znam da neće biti lak meč za mene. Moram ponovo da budem jaka i opuštena – ako pobedim ili izgubim, samo želim da dam sve od sebe. Ne stavljam na sebe mnogo pritiska, iznenađena sam što sam još u turniru, tako da je sve dobro po mene”, zaključila je Serena.

Komentari / 0

Ostavite komentar