Радикали неће да плаћају дуг свог лидера

Без пара из државног буџета и донација ванпарламентарна СРС је ових дана пред банкротом, а кризу је погоршала и минимална наплата чланарина.

Србија 03.06.2015 | 22:47
Радикали неће да плаћају дуг свог лидера

То за „Блиц“ кажу извори из врха Српске радикалне странке, који наводе да је лидер радикала Војислав Шешељ „буквално побеснео“ када је видео стање у каси.

Без обзира на раст рејтинга СРС и Шешеља у истраживањима, његов повратак из Хага није радикалима вратио и чланство.

Десетак дана уочи враћања Шешеља, у новембру прошле године, СРС је покренула велику акцију наплате годишњих чланарина, које износе 200 динара.

Уплатило их је укупно 20.907 особа, што је за само 2.300 више него претходне године. По тој рачуници, СРС годишње преживљава са само 4,1 милионом динара, односно 35.000 евра.

Поред лојалности вођи Шешељу, степен наплате чланарина је у СРС постао најважнији критеријум за напредовање, сазнаје „Блиц“.

Лидер СРС је одмах по повратку из Хага на седници Извршног одбора прочитао листу кандидата за посланике на следећим републичким и покрајинским изборима, уз поруку да је критеријум за редослед број наплаћених чланарина, односно количина пара које су донели у странку.

Ми се међусобно називамо скупљачи пара. Шешељ нас буквално понижава - прича наш извор.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лол

03.06.2015 20:52

Јасан доказ како ова странка није финансирана из вана као сто су претходне и садасња. Лова све ради, али докле це бити тако??? Мозда ускоро новац не буде уопсте битан !?

ОДГОВОРИТЕ