Radikali neće da plaćaju dug svog lidera

Bez para iz državnog budžeta i donacija vanparlamentarna SRS je ovih dana pred bankrotom, a krizu je pogoršala i minimalna naplata članarina.

Srbija 03.06.2015 | 22:47
Radikali neće da plaćaju dug svog lidera

To za „Blic“ kažu izvori iz vrha Srpske radikalne stranke, koji navode da je lider radikala Vojislav Šešelj „bukvalno pobesneo“ kada je video stanje u kasi.

Bez obzira na rast rejtinga SRS i Šešelja u istraživanjima, njegov povratak iz Haga nije radikalima vratio i članstvo.

Desetak dana uoči vraćanja Šešelja, u novembru prošle godine, SRS je pokrenula veliku akciju naplate godišnjih članarina, koje iznose 200 dinara.

Uplatilo ih je ukupno 20.907 osoba, što je za samo 2.300 više nego prethodne godine. Po toj računici, SRS godišnje preživljava sa samo 4,1 milionom dinara, odnosno 35.000 evra.

Pored lojalnosti vođi Šešelju, stepen naplate članarina je u SRS postao najvažniji kriterijum za napredovanje, saznaje „Blic“.

Lider SRS je odmah po povratku iz Haga na sednici Izvršnog odbora pročitao listu kandidata za poslanike na sledećim republičkim i pokrajinskim izborima, uz poruku da je kriterijum za redosled broj naplaćenih članarina, odnosno količina para koje su doneli u stranku.

Mi se međusobno nazivamo skupljači para. Šešelj nas bukvalno ponižava - priča naš izvor.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lol

03.06.2015 20:52

Jasan dokaz kako ova stranka nije finansirana iz vana kao sto su prethodne i sadasnja. Lova sve radi, ali dokle ce biti tako??? Mozda uskoro novac ne bude uopste bitan !?

ODGOVORITE