Ово је Мурињов списак жеља...!

У очекивању да Португалац Жозе Мурињо добије нови четворогодишњи уговор, он гледа унапред. У нови тим за сезону 2015/16. Енглески медији тврде да су ови играчи на његовом списку жеља.

Фудбал 06.06.2015 | 17:00
Ово је Мурињов списак жеља...!

Из шампионске генерације Челсија одлазе голман Петр Чех (шушка се да би се он преселио у Арсенал) и Дидије Дрогба (сгурно), а могуће и Фелипе Луис.

А Жозе Мурињо, коме би требало да буде понуђен нови четворогодишњи уговор, саставио је списак играча које би желео да види у новом тиму, пишу енглески медији.

Иако је Португалац недавно изјавио да овог лета неће бити прометно на Стамфорд бриџу, односно да његовој екипи нису потребне велике промене, енглески новинари "чачкају" и тврде да то баш није тако како каже и да је он већ саставио списак "за пијацу".

На том списку доминирају француски и шпански фудбалери, од којих неки чланови Реал Мадрида и Барселоне!

Голман Хетафеа Висенте Гуаита - Најављеним одласком Петра Чеха остаће упражњено место резервеног чувара мреже ("јединица" је резервисана за Тибоа Куртоу), а радар Челсија задржао се на овом 28-годишњем Шпанцу.

Дефанзивац Рафаел Варан - Ако ово Мурињу успе - свака част! Према многима, најбољи млађи дефанзивац на свету, одавно је жеља Челсија, али тешко да ће га се Реал Мадрид одрећи. Португалац Пепе јесте потписао нови уговор са Реалом, али Варан је био стандардан код Карла Анћелотија, а нови тренер "краљевског клуба" Рафаел Бенитез сигурно не жели да га се одрекне.

Дефанзивац Абдул Рахман Баба - Према информацијама енглеских медија, Челси је спреман да плати 15 милиона евра за овог фудбалера Аугзбурга, јер му је потребно да појача леву дефанзивну линију тима.

Дефанзивац Тоби Алдервирелд - Белгијски фудбалери су цењени у Европи, поготово на Острву. Осталом, у Челсију већ играју двојица - голман Тибо Куртоа и Еден Азар, званично најбољи фудбалер Премијер лиге. Алдервирелд је оставио одличан утисак у Саутемптону (играо на позајмици из Атлетико Мадрида), који има другу најбољу одбрану у лиги, одмах иза Челсија.

Офанзивни везиста Коке - На врху Мурињове листе жеља је довођење офанзивног везисте који би играо одмах иза Косте. А шпански везиста Коке, из Атлетико Мадрида, управо је такав тип играча којег Мурињо има у мислима. Проблем би могла да буде цена - он кошта 60 милиона евра. Али, Мурињо има идеју да врати Фелипеа Луиса Атлетико Мадриду и да тако спусти цену за Кокеа.

Шпиц Педро - Још један трансфер из категорије "Ако ово успе...". Челси жели Педра Родригеза из Барселоне, а наводно је већ послао понуду у висини од 30 милиона евра.

Француз Александер Лаказет - само су Лионел Меси и Кристијано Роналдо постиогли више голова у најјачим лигама Европе, од фудбалера Лиона. Мурињу је неопходан још један јак нападач, уз Дијега Косту. А Лаказет је баш по укусу Муриња. Додуше, има на располагању још једног Француза - Лоика Ремија, који још треба да се докаже (у осам мечева дао је само два гола).

За Лаказета је и те како је заинтересован и Арсенал, а прича се да би овај 24-годишњак, који је постигао 30 голова ове сезоне у свим такмичењима, могао да постане "тобџија" до краја јуна. Цена на коју би Лион пристао да га прода је 40 милиона евра.

Писало се и о Антоану Гризману, играчу Атлетико Мадрида, као мети Челсија, али је Мурињо негирао интересовање за овог Француза.

"Гризман је сјајан нападач, али није у нашим плановима за следећу сезону", рекао је Мурињо.

Додуше, ни Гризману се не напушта "Висенте Калдерон".

"Лепо ми је овде, а ја сам тек дошао, нисам тип играча који напушта клуб после једне године. Ја морам још да учим, а у Атлетику имам шансу за таквим корацима. Не знам за интересовања других клубова, срећан сам овде".

Коментари / 0

Оставите коментар