Ovo je Murinjov spisak želja...!

U očekivanju da Portugalac Žoze Murinjo dobije novi četvorogodišnji ugovor, on gleda unapred. U novi tim za sezonu 2015/16. Engleski mediji tvrde da su ovi igrači na njegovom spisku želja.

Fudbal 06.06.2015 | 17:00
Ovo je Murinjov spisak želja...!

Iz šampionske generacije Čelsija odlaze golman Petr Čeh (šuška se da bi se on preselio u Arsenal) i Didije Drogba (sgurno), a moguće i Felipe Luis.

A Žoze Murinjo, kome bi trebalo da bude ponuđen novi četvorogodišnji ugovor, sastavio je spisak igrača koje bi želeo da vidi u novom timu, pišu engleski mediji.

Iako je Portugalac nedavno izjavio da ovog leta neće biti prometno na Stamford bridžu, odnosno da njegovoj ekipi nisu potrebne velike promene, engleski novinari "čačkaju" i tvrde da to baš nije tako kako kaže i da je on već sastavio spisak "za pijacu".

Na tom spisku dominiraju francuski i španski fudbaleri, od kojih neki članovi Real Madrida i Barselone!

Golman Hetafea Visente Guaita - Najavljenim odlaskom Petra Čeha ostaće upražnjeno mesto rezervenog čuvara mreže ("jedinica" je rezervisana za Tiboa Kurtou), a radar Čelsija zadržao se na ovom 28-godišnjem Špancu.

Defanzivac Rafael Varan - Ako ovo Murinju uspe - svaka čast! Prema mnogima, najbolji mlađi defanzivac na svetu, odavno je želja Čelsija, ali teško da će ga se Real Madrid odreći. Portugalac Pepe jeste potpisao novi ugovor sa Realom, ali Varan je bio standardan kod Karla Anćelotija, a novi trener "kraljevskog kluba" Rafael Benitez sigurno ne želi da ga se odrekne.

Defanzivac Abdul Rahman Baba - Prema informacijama engleskih medija, Čelsi je spreman da plati 15 miliona evra za ovog fudbalera Augzburga, jer mu je potrebno da pojača levu defanzivnu liniju tima.

Defanzivac Tobi Aldervireld - Belgijski fudbaleri su cenjeni u Evropi, pogotovo na Ostrvu. Ostalom, u Čelsiju već igraju dvojica - golman Tibo Kurtoa i Eden Azar, zvanično najbolji fudbaler Premijer lige. Aldervireld je ostavio odličan utisak u Sautemptonu (igrao na pozajmici iz Atletiko Madrida), koji ima drugu najbolju odbranu u ligi, odmah iza Čelsija.

Ofanzivni vezista Koke - Na vrhu Murinjove liste želja je dovođenje ofanzivnog veziste koji bi igrao odmah iza Koste. A španski vezista Koke, iz Atletiko Madrida, upravo je takav tip igrača kojeg Murinjo ima u mislima. Problem bi mogla da bude cena - on košta 60 miliona evra. Ali, Murinjo ima ideju da vrati Felipea Luisa Atletiko Madridu i da tako spusti cenu za Kokea.

Špic Pedro - Još jedan transfer iz kategorije "Ako ovo uspe...". Čelsi želi Pedra Rodrigeza iz Barselone, a navodno je već poslao ponudu u visini od 30 miliona evra.

Francuz Aleksander Lakazet - samo su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo postiogli više golova u najjačim ligama Evrope, od fudbalera Liona. Murinju je neophodan još jedan jak napadač, uz Dijega Kostu. A Lakazet je baš po ukusu Murinja. Doduše, ima na raspolaganju još jednog Francuza - Loika Remija, koji još treba da se dokaže (u osam mečeva dao je samo dva gola).

Za Lakazeta je i te kako je zainteresovan i Arsenal, a priča se da bi ovaj 24-godišnjak, koji je postigao 30 golova ove sezone u svim takmičenjima, mogao da postane "tobdžija" do kraja juna. Cena na koju bi Lion pristao da ga proda je 40 miliona evra.

Pisalo se i o Antoanu Grizmanu, igraču Atletiko Madrida, kao meti Čelsija, ali je Murinjo negirao interesovanje za ovog Francuza.

"Grizman je sjajan napadač, ali nije u našim planovima za sledeću sezonu", rekao je Murinjo.

Doduše, ni Grizmanu se ne napušta "Visente Kalderon".

"Lepo mi je ovde, a ja sam tek došao, nisam tip igrača koji napušta klub posle jedne godine. Ja moram još da učim, a u Atletiku imam šansu za takvim koracima. Ne znam za interesovanja drugih klubova, srećan sam ovde".

Komentari / 0

Ostavite komentar