Сустрет: руски јуришник и амерички разарач

Блиски сусрет руског јуришника СУ 24 и америчког разарача УСС “Рос” поново се одиграо у близини руских територијалних вода око Крима. Овај пут уклључени су били и бродови украјинске моранрице који су заједно са америчким изводили војне вежбе.

Свијет 03.06.2015 | 21:30
Сустрет: руски јуришник и амерички разарач

Нови снимак објавила је команда америчке 6. флоте, којој припада разарач “Рос”.

На смимку се може видети како руски СУ 24 у ниском лету прелеће командни брод украјинске морнарице “Гетман Сагајдајчниј” док је био на маенврима заједно са америчким разарачем “Рос”.

У претходном сусрету руског СУ 24 и америчког разарача “Рос” завршио се бекством разарача на само 50 метарра од руских територијалних вода.

Руска агенција РИА Новости известила је прошле суботе, позивајући се на неименовани извор из руских снага безбедности на Криму, да се амерички разарач "УСС Рос" кретао дуж границе руских територијалних вода, напредујући у њиховом смеру.

"Посада брода је деловала провокативно и агресивно, што је забринуло оператере станица за мониторинг и бродове Црноморске флоте", рекао је неименовани извор за руску агенцију.

"Борбени авион 'Су-24' демонстрирао је америчкој посади спремност да брзо спречи повреду границе и одбрани интересе земље", додао је исти извор.

Како су известили руски медији руски јуришници СУ 24, потпуно наоружани, су већ били у позицији за напад ка да је амерички разарач скренуо са курса који је водио ка територијалним водама Руске федерације.

Наиме, посада је "схватила" да их осим авиона нишане и обалне ракетне батерије "Бастион" и да ће уколико се приближе још 50 метара и пређу границу бити потопљени.

Сличан инцидент догодио се и прошле године када је разарач "Доналд Кук", наоружан као и "Рос" системом "Аегис", ракетама "томахавк", те ПВО ракетама РИМ-156 СМ-2 и РУМ-139 "ВЛ-Асроц" остао у тренутку без противавионске одбране услед деловања руског система "Хибини".

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

лол

03.06.2015 20:22

Ста американци тразе у двористу Русије? Је ли неко цуо како из Црног мора до Америке има директан превоз? Досли су до краја пута или у супротном бице пуц-пуц, озези- озези! Они су ти који свуда тразе кавгу. Сигуран сам да це добити адекватан одговор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ружно али је тако

03.06.2015 21:02

Сигурно ће доћи до жешћег окршаја у вези с Украином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

04.06.2015 06:22

НЕКА ДОЂЕ,ДА ЈЕДНОМ ВИШЕ ТИ АМЕРИ ПРЕСТАНУ С.АТИ ПО СВЕТУ ЈЕР КАД НЕКО МИСЛИ ДА ЈЕ ЈЕДИНИ А ОНДА ДОБИЈЕ ПО ГУЗИ ОН СЕ БРЗО СМИРИ ЈЕР ЈЕ ИЗНЕНАЂЕН РЕАКЦИЈОМ НЕКОГ ЈАЧЕГ.

Name

Симе

04.06.2015 09:45

ХАХАХА, ПОДВИЈТЕ РЕПОВЕ И БЈЕЗИТЕ ДОК ЈЕ ВРЕМЕНА, ЕНО И КИНА ВАС НЕСТО ЗАПИКИРАЛА??????? ХАХАХАХХАХА ДОСТА ЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ