Sustret: ruski jurišnik i američki razarač

Bliski susret ruskog jurišnika SU 24 i američkog razarača USS “Ros” ponovo se odigrao u blizini ruskih teritorijalnih voda oko Krima. Ovaj put uklljučeni su bili i brodovi ukrajinske moranrice koji su zajedno sa američkim izvodili vojne vežbe.

Svijet 03.06.2015 | 21:30
Sustret: ruski jurišnik i američki razarač

Novi snimak objavila je komanda američke 6. flote, kojoj pripada razarač “Ros”.

Na smimku se može videti kako ruski SU 24 u niskom letu preleće komandni brod ukrajinske mornarice “Getman Sagajdajčnij” dok je bio na maenvrima zajedno sa američkim razaračem “Ros”.

U prethodnom susretu ruskog SU 24 i američkog razarača “Ros” završio se bekstvom razarača na samo 50 metarra od ruskih teritorijalnih voda.

Ruska agencija RIA Novosti izvestila je prošle subote, pozivajući se na neimenovani izvor iz ruskih snaga bezbednosti na Krimu, da se američki razarač "USS Ros" kretao duž granice ruskih teritorijalnih voda, napredujući u njihovom smeru.

"Posada broda je delovala provokativno i agresivno, što je zabrinulo operatere stanica za monitoring i brodove Crnomorske flote", rekao je neimenovani izvor za rusku agenciju.

"Borbeni avion 'Su-24' demonstrirao je američkoj posadi spremnost da brzo spreči povredu granice i odbrani interese zemlje", dodao je isti izvor.

Kako su izvestili ruski mediji ruski jurišnici SU 24, potpuno naoružani, su već bili u poziciji za napad ka da je američki razarač skrenuo sa kursa koji je vodio ka teritorijalnim vodama Ruske federacije.

Naime, posada je "shvatila" da ih osim aviona nišane i obalne raketne baterije "Bastion" i da će ukoliko se približe još 50 metara i pređu granicu biti potopljeni.

Sličan incident dogodio se i prošle godine kada je razarač "Donald Kuk", naoružan kao i "Ros" sistemom "Aegis", raketama "tomahavk", te PVO raketama RIM-156 SM-2 i RUM-139 "VL-Asroc" ostao u trenutku bez protivavionske odbrane usled delovanja ruskog sistema "Hibini".

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

lol

03.06.2015 22:22

Sta amerikanci traze u dvoristu Rusije? Je li neko cuo kako iz Crnog mora do Amerike ima direktan prevoz? Dosli su do kraja puta ili u suprotnom bice puc-puc, ozezi- ozezi! Oni su ti koji svuda traze kavgu. Siguran sam da ce dobiti adekvatan odgovor.

ODGOVORITE
Name

Ružno ali je tako

03.06.2015 23:02

Sigurno će doći do žešćeg okršaja u vezi s Ukrainom.

ODGOVORITE
Name

SSSS

04.06.2015 08:22

NEKA DOĐE,DA JEDNOM VIŠE TI AMERI PRESTANU S.ATI PO SVETU JER KAD NEKO MISLI DA JE JEDINI A ONDA DOBIJE PO GUZI ON SE BRZO SMIRI JER JE IZNENAĐEN REAKCIJOM NEKOG JAČEG.

Name

Sime

04.06.2015 11:45

HAHAHA, PODVIJTE REPOVE I BJEZITE DOK JE VREMENA, ENO I KINA VAS NESTO ZAPIKIRALA??????? HAHAHAHHAHA DOSTA JE!

ODGOVORITE