КЛС - најава: Партизан - Црвена Звезда из табора Звезде...

Црвено-бели, који имају проблем са повредама, респектују највећег ривала уочи последњег меча Суперлиге. "Циљ је прво место", поручује Радоњић.

Кошарка 04.06.2015 | 16:40
КЛС - најава: Партизан - Црвена Звезда из табора Звезде...

Црвена звезда једина је непоражена у Суперлиги ове сезоне, а такав биланс желе да задрже до краја, и после меча са вечитим ривалом, Партизаном.
Дејан Радоњић респектује ривала и истиче да његов тим жели да забележи још једну победу.

"Не треба посебно апострофирати да играмо против екипе која има 13 узастопних титула првака Србије, освајала је бројне трофеје и свесни смо њиховог квалитета и жеље да буду први. Победа неће доћи сама, па у меч против Партизана морамо да уђемо са жељом да одиграмо што боље, победимо и у плеј-оф уђемо са прве позиције", изјавио је Радоњић уочи дербија.

Тренер црвено-белих могао би да има проблем са саставом тима, будући да Лука Митровић, Чарлс Џенкинс и Стефан Јовић нису потпуно спремни.

"Имамо жељу да одиграмо добар меч, без обзира што много играча није најспермније, са лакшим или мање лакшим повредама. Јако је тешко рећи каква је ситуација и мораће да се сачека почетак дуела да бисмо могли да видимо са чиме тачно располажемо", додао је стратег Звезде.

Тренер црвено-белих истакао је да очекује сасвим другачији Партизан у односу на први меч, када је Звезда славила резултатом 92:76.

"То ће нам бити девети међусобни дуел ове сезоне, а прошле смо одиграли укупно осам. У овом тренутку Партизан изгледа значајно квалитетније, вратио се Саша Павловић, који је после паузе показао сав квалитет и колико је значајан за тим. Свесни смо њиховог квалитета и жеље да буду на првом месту. Нико од нас нема право да буде растерећен кад се игра у Супер иги, а камоли против Партизана. Морамо да будемо концентрисани", истакао је Радоњић.

Црвена звезда има скор 13-0, а Партизан 12-1. Црно-бели су једини пораз претрпели од вечитог ривала у 7. колу, али уколико победе сутра са више од 16 поена разлике у плеј-оф би могли са првог места.

Вечити дерби у последњем, 14. колу Суперлиге, на програму је у четвртак од 21 час у хали Пионир.

Коментари / 0

Оставите коментар