KLS - najava: Partizan - Crvena Zvezda iz tabora Zvezde...

Crveno-beli, koji imaju problem sa povredama, respektuju najvećeg rivala uoči poslednjeg meča Superlige. "Cilj je prvo mesto", poručuje Radonjić.

Košarka 04.06.2015 | 16:40
KLS - najava: Partizan - Crvena Zvezda iz tabora Zvezde...

Crvena zvezda jedina je neporažena u Superligi ove sezone, a takav bilans žele da zadrže do kraja, i posle meča sa večitim rivalom, Partizanom.
Dejan Radonjić respektuje rivala i ističe da njegov tim želi da zabeleži još jednu pobedu.

"Ne treba posebno apostrofirati da igramo protiv ekipe koja ima 13 uzastopnih titula prvaka Srbije, osvajala je brojne trofeje i svesni smo njihovog kvaliteta i želje da budu prvi. Pobeda neće doći sama, pa u meč protiv Partizana moramo da uđemo sa željom da odigramo što bolje, pobedimo i u plej-of uđemo sa prve pozicije", izjavio je Radonjić uoči derbija.

Trener crveno-belih mogao bi da ima problem sa sastavom tima, budući da Luka Mitrović, Čarls Dženkins i Stefan Jović nisu potpuno spremni.

"Imamo želju da odigramo dobar meč, bez obzira što mnogo igrača nije najspermnije, sa lakšim ili manje lakšim povredama. Jako je teško reći kakva je situacija i moraće da se sačeka početak duela da bismo mogli da vidimo sa čime tačno raspolažemo", dodao je strateg Zvezde.

Trener crveno-belih istakao je da očekuje sasvim drugačiji Partizan u odnosu na prvi meč, kada je Zvezda slavila rezultatom 92:76.

"To će nam biti deveti međusobni duel ove sezone, a prošle smo odigrali ukupno osam. U ovom trenutku Partizan izgleda značajno kvalitetnije, vratio se Saša Pavlović, koji je posle pauze pokazao sav kvalitet i koliko je značajan za tim. Svesni smo njihovog kvaliteta i želje da budu na prvom mestu. Niko od nas nema pravo da bude rasterećen kad se igra u Super igi, a kamoli protiv Partizana. Moramo da budemo koncentrisani", istakao je Radonjić.

Crvena zvezda ima skor 13-0, a Partizan 12-1. Crno-beli su jedini poraz pretrpeli od večitog rivala u 7. kolu, ali ukoliko pobede sutra sa više od 16 poena razlike u plej-of bi mogli sa prvog mesta.

Večiti derbi u poslednjem, 14. kolu Superlige, na programu je u četvrtak od 21 čas u hali Pionir.

Komentari / 0

Ostavite komentar