РГ: Ђоковић - Надал 3:0, реакције...

Новак Ђоковић изјавио је после победе над Рафаелом Надалом да је емотивније доживео меч него против било ког другог противника. Рафаел Надал изјавио је да је Новак Ђоковић био бољи од њега и да му преостаје једино да му честита. Светски медији оценили су да је Новак Ђоковић сасвим заслужено победио Рафаела Надала у четвртфиналу Ролан Гароса и скинуо са трона краља шљаке.

Тенис 03.06.2015 | 20:40
РГ: Ђоковић - Надал 3:0, реакције...

"Више емоција пре и током меча него било против ког тенисера. Дефинитивно није мала ствар победити Надала на Ролан Гаросу, иако је победа у четвртфиналу и иако ћу већ од сутра морати да заборавим на ово. Изузетно сам задовољан овим што сам постигао, први пут каријере сам успео да га добијем у Паризу, где је он најдоминантнији у историји тениса".

Ђоковић је у највећем четвртфиналу у историји тениса победио Надала веома убедљиво са 7:5, 6:3, 6:1 и тако се пласирао у ново полуфинале Ролан Гароса.

"Успео сам да реализујем план игре, што није било лако. Није играо на свом нивоу, оном који је држао свих ових година, али мислим да ту имам и ја неке заслуге – био сам сталожен, концентрисан и агресиван. План је био да се фокусирам на ствари на које могу да утичем и које могу добро да радим. Нисам желео да му препустим контролу игре, мењао сам ритам, ишао на мрежу, играо дроп шотове, висок и ниске лоптице, увек нешто другачије. Он није добро сервирао, поготово у другом и трећем, сету направио је неке некарактеристиче грешке форхендом, али то се дешава када се не осечате комфорно на терену. Мислим да је то зато што сам играо брзо на његов форхенд и што сам померао по терену", анализирао је Новак дешавања на терену.

Он се потом осврнуо на кључни тренутак.

"Осетио сам велико олакшање када сам освојио први сет, нисам му дао прилику да се врати, мислим да сам одиграо савршен меч“.

Ђоковић се поново жалио на стање терена у другом сету.

“Нисам био задовољан одлуком да се не полива терен после првог сета. То се понавља сваке године – судија каже да то одлучују људи који одржавају терен, а они ми кажу да је одлука на судији. Ваљда ћу сазнати до краја недеље одговор“, казао је Новак уз осмех и додао:

“Мислим да је логично после 75 минута дугог сета полити терен, средином другог сета он и ја смо се неколико пута оклизнули. Волео бих да се више уважи мишљење играча“.

Ђоковић каже да прати и игре Ане Ивановић, која у четвртак игра полуфинале са Луци Шафаржовом.

"Полуфинале је већ велики резултат, то се видело и на њеном лицу после тријумфа у четвртфиналу. Много јој је то значило, прошла је кроз тежак период у последњих пет-шест година, од освајања Гароса 2008. године. Пролазила је кроз доста осцилација, преиспитивала себе и сумњала да ли може поново да игра на том нивоу – вратила се у последњих годину и по дана и показал да заслужује да буде ту. Сви су знали да она има тај квалитет, мислим да је сада разлика у томе што и она коначно верује у то. Желим јој све најбоље, две титуле са овог турнира... То би било као из бајке", закључио је Новак.

“Имао сам својих светлих тренутака, али генерално је био бољи од мене, контролисао је игру највећи део времена. То је то, једноставно је, када противник игра боље и у бољој је форми, овако нешто може да се догоди. Догодило се и честитам му“, рекао је Надал.

На питање да ли је сумњао у себе јутрос пред меч, Рафа је одговорио:

“Сумњао сам у себе 11 година колико играм овде и девет пута сам победио. Сумње су добре у животу. Неког дана иде боље, неког горе – када је ривал Новак, који добија скоро сваки меч, и када са друге стране нисте константни, деси се овакав пораз. У другом сам сету сам био ту, борио сам се два сета, али трећим нисам задовољан“.

Надал је рекао да пораз није велико изненађење с обзиром на то да није довољно побеђивао пре Париза и додао је:

“Жреб је био такав да играм четвртфинале са Новаком, то је рано за тако велики меч. Задовољан сам начином на који сам повратио ниво игре у последњих месец дана, али то још није довољно да бих победио Новака. Наставићу да се борим – изгубио сам 2009. године и није био крај. Изгубио сам 2015. и опет није крај – надам се да ћу бити овде следеће године и да ћу јурити своју шансу“.

Надал каже да су Ђоковићеве шансе за титулу врло добре.

“Мора да победи још два меча, али ова победа само ће му подићи самопоуздање. Вероватно пролази кроз најбоље тренутке у својој каријери и има добру прилику да освоји трофеј“, закључио је деветоструки освајач Ролан Гароса.

Бивши шведски тенисер Робин Содерлинг честитао је Новаку Ђоковићу рекавши да српски тенисер игра на невероватном нивоу.

Содерлинг је до овог Ролан Гароса био једини тенисер који је победио Надала на париској шљаци.

Он је на свом Твитер профилу одао признање Ђоковићу, али и Надалу због начина на који се бори на терену.

„Невероватан ниво Новака. Велике честитке! Такође и невероватан борбени дух Рафе, као и увек. Сјајан узпор клинцима“, написао је Содерлинг.

Мундо депортиво је оценио да је Надал жртва Ђоковићевог победничког низа.

"Деветоструки шампион Ролан Гароса је дао све од себе што је могао у овом тренутку, али он није на свом максимуму, па је Ноле изашао као победник и у 27. узастопном мечу", пише Мундо депортиво.

Ас је навео да је Ђоковић "затворио врата" Ролан Гароса Надалу и подсетио да ће шпански тенисер након тога и пасти на 10. место АТП листе најбољих играча света.

Поред шпанских, Ђоковићеву победу и велики подвиг величају и светски медији.

Већина водећих британских медија такође пише да је Ђоковић "скинуо са трона краља шљаке", док немачки лист Билд наводи да је Ноле савладао Надала "у његовој кући".

Америчка агенција АП наводи да је Ђоковић доминантном игром прекинуо Надалов низ у Паризу.

"Ђоковић није само оборио Надалову игру, већ и његову одлучност", пише АП.

Франс прес је оценио да је "Ђоковић постигао немогуће".

"Нико се не би кладио на тако суров пораз Надала", додаје се у тексту француске националне новинске агенције.

Ројтерс је навео у тексту да је Ђоковићева победа била "разорна", док је меч био "једностран".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЈА

03.06.2015 18:45

Ноле ЛЕГЕНДО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајстор

03.06.2015 18:48

Свака цаст, само тако !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

04.06.2015 05:32

Уљепсао си нам дан НОЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осло

04.06.2015 05:59

БРАВО СРБИНЕ

ОДГОВОРИТЕ