RG: Đoković - Nadal 3:0, reakcije...

Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Rafaelom Nadalom da je emotivnije doživeo meč nego protiv bilo kog drugog protivnika. Rafael Nadal izjavio je da je Novak Đoković bio bolji od njega i da mu preostaje jedino da mu čestita. Svetski mediji ocenili su da je Novak Đoković sasvim zasluženo pobedio Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa i skinuo sa trona kralja šljake.

Tenis 03.06.2015 | 20:40
RG: Đoković - Nadal 3:0, reakcije...

"Više emocija pre i tokom meča nego bilo protiv kog tenisera. Definitivno nije mala stvar pobediti Nadala na Rolan Garosu, iako je pobeda u četvrtfinalu i iako ću već od sutra morati da zaboravim na ovo. Izuzetno sam zadovoljan ovim što sam postigao, prvi put karijere sam uspeo da ga dobijem u Parizu, gde je on najdominantniji u istoriji tenisa".

Đoković je u najvećem četvrtfinalu u istoriji tenisa pobedio Nadala veoma ubedljivo sa 7:5, 6:3, 6:1 i tako se plasirao u novo polufinale Rolan Garosa.

"Uspeo sam da realizujem plan igre, što nije bilo lako. Nije igrao na svom nivou, onom koji je držao svih ovih godina, ali mislim da tu imam i ja neke zasluge – bio sam staložen, koncentrisan i agresivan. Plan je bio da se fokusiram na stvari na koje mogu da utičem i koje mogu dobro da radim. Nisam želeo da mu prepustim kontrolu igre, menjao sam ritam, išao na mrežu, igrao drop šotove, visok i niske loptice, uvek nešto drugačije. On nije dobro servirao, pogotovo u drugom i trećem, setu napravio je neke nekarakterističe greške forhendom, ali to se dešava kada se ne osečate komforno na terenu. Mislim da je to zato što sam igrao brzo na njegov forhend i što sam pomerao po terenu", analizirao je Novak dešavanja na terenu.

On se potom osvrnuo na ključni trenutak.

"Osetio sam veliko olakšanje kada sam osvojio prvi set, nisam mu dao priliku da se vrati, mislim da sam odigrao savršen meč“.

Đoković se ponovo žalio na stanje terena u drugom setu.

“Nisam bio zadovoljan odlukom da se ne poliva teren posle prvog seta. To se ponavlja svake godine – sudija kaže da to odlučuju ljudi koji održavaju teren, a oni mi kažu da je odluka na sudiji. Valjda ću saznati do kraja nedelje odgovor“, kazao je Novak uz osmeh i dodao:

“Mislim da je logično posle 75 minuta dugog seta politi teren, sredinom drugog seta on i ja smo se nekoliko puta okliznuli. Voleo bih da se više uvaži mišljenje igrača“.

Đoković kaže da prati i igre Ane Ivanović, koja u četvrtak igra polufinale sa Luci Šafaržovom.

"Polufinale je već veliki rezultat, to se videlo i na njenom licu posle trijumfa u četvrtfinalu. Mnogo joj je to značilo, prošla je kroz težak period u poslednjih pet-šest godina, od osvajanja Garosa 2008. godine. Prolazila je kroz dosta oscilacija, preispitivala sebe i sumnjala da li može ponovo da igra na tom nivou – vratila se u poslednjih godinu i po dana i pokazal da zaslužuje da bude tu. Svi su znali da ona ima taj kvalitet, mislim da je sada razlika u tome što i ona konačno veruje u to. Želim joj sve najbolje, dve titule sa ovog turnira... To bi bilo kao iz bajke", zaključio je Novak.

“Imao sam svojih svetlih trenutaka, ali generalno je bio bolji od mene, kontrolisao je igru najveći deo vremena. To je to, jednostavno je, kada protivnik igra bolje i u boljoj je formi, ovako nešto može da se dogodi. Dogodilo se i čestitam mu“, rekao je Nadal.

Na pitanje da li je sumnjao u sebe jutros pred meč, Rafa je odgovorio:

“Sumnjao sam u sebe 11 godina koliko igram ovde i devet puta sam pobedio. Sumnje su dobre u životu. Nekog dana ide bolje, nekog gore – kada je rival Novak, koji dobija skoro svaki meč, i kada sa druge strane niste konstantni, desi se ovakav poraz. U drugom sam setu sam bio tu, borio sam se dva seta, ali trećim nisam zadovoljan“.

Nadal je rekao da poraz nije veliko iznenađenje s obzirom na to da nije dovoljno pobeđivao pre Pariza i dodao je:

“Žreb je bio takav da igram četvrtfinale sa Novakom, to je rano za tako veliki meč. Zadovoljan sam načinom na koji sam povratio nivo igre u poslednjih mesec dana, ali to još nije dovoljno da bih pobedio Novaka. Nastaviću da se borim – izgubio sam 2009. godine i nije bio kraj. Izgubio sam 2015. i opet nije kraj – nadam se da ću biti ovde sledeće godine i da ću juriti svoju šansu“.

Nadal kaže da su Đokovićeve šanse za titulu vrlo dobre.

“Mora da pobedi još dva meča, ali ova pobeda samo će mu podići samopouzdanje. Verovatno prolazi kroz najbolje trenutke u svojoj karijeri i ima dobru priliku da osvoji trofej“, zaključio je devetostruki osvajač Rolan Garosa.

Bivši švedski teniser Robin Soderling čestitao je Novaku Đokoviću rekavši da srpski teniser igra na neverovatnom nivou.

Soderling je do ovog Rolan Garosa bio jedini teniser koji je pobedio Nadala na pariskoj šljaci.

On je na svom Tviter profilu odao priznanje Đokoviću, ali i Nadalu zbog načina na koji se bori na terenu.

„Neverovatan nivo Novaka. Velike čestitke! Takođe i neverovatan borbeni duh Rafe, kao i uvek. Sjajan uzpor klincima“, napisao je Soderling.

Mundo deportivo je ocenio da je Nadal žrtva Đokovićevog pobedničkog niza.

"Devetostruki šampion Rolan Garosa je dao sve od sebe što je mogao u ovom trenutku, ali on nije na svom maksimumu, pa je Nole izašao kao pobednik i u 27. uzastopnom meču", piše Mundo deportivo.

As je naveo da je Đoković "zatvorio vrata" Rolan Garosa Nadalu i podsetio da će španski teniser nakon toga i pasti na 10. mesto ATP liste najboljih igrača sveta.

Pored španskih, Đokovićevu pobedu i veliki podvig veličaju i svetski mediji.

Većina vodećih britanskih medija takođe piše da je Đoković "skinuo sa trona kralja šljake", dok nemački list Bild navodi da je Nole savladao Nadala "u njegovoj kući".

Američka agencija AP navodi da je Đoković dominantnom igrom prekinuo Nadalov niz u Parizu.

"Đoković nije samo oborio Nadalovu igru, već i njegovu odlučnost", piše AP.

Frans pres je ocenio da je "Đoković postigao nemoguće".

"Niko se ne bi kladio na tako surov poraz Nadala", dodaje se u tekstu francuske nacionalne novinske agencije.

Rojters je naveo u tekstu da je Đokovićeva pobeda bila "razorna", dok je meč bio "jednostran".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

JA

03.06.2015 18:45

Nole LEGENDO!!!

ODGOVORITE
Name

Majstor

03.06.2015 18:48

Svaka cast, samo tako !

ODGOVORITE
Name

Trebinje

04.06.2015 05:32

Uljepsao si nam dan NOLE.

ODGOVORITE
Name

Oslo

04.06.2015 05:59

BRAVO SRBINE

ODGOVORITE