Нисам убила Ћурувију, био ми је пријатељ!

Мријана Марковић, удовица Слободана Милошевића, бившег председника Србије и СРЈ, негирала је везу са убиством Славка Ћурувије. Она такође тврди и да никад није чула за једног од најпознатијих хашких оптуженика који је био шеф полиције у време владавине њеног покојног супруга.

Србија 03.06.2015 | 19:15
Нисам убила Ћурувију, био ми је пријатељ!

На информацију да постоји службена белешка тадашњег начелника полиције Властимира Рође Ђорђевића у којој он каже да је "налог за убиство Славка Ћурувије дала Мира Марковић", Милошевићева удовица је телефоном за НИН демантовала да је наложила убиство главног уредника "Дневног телеграфа" и недељника "Европљанин".

"Те оптужбе трају скоро 20 година. Можда је требало да будем енергичнија у демантијима одмах, али је Слободан сматрао да нећемо да се брукамо да реагујемо на разне оптужбе. Не могу ја сваког дана да демантујем да некога нисам убила, не постоји механизам који може човека да одбрани од таквих оптужби и такве пропаганде", казала је она.

Она тврди да никад није чула за Властимира Ђорђевића, који је, иначе, у време Милошевићевог режима био начелник Ресора јавне безбедности, а потом један од последњих ухваћених хашких оптуженика.

"Никад нисам ни чула за њега, не знам ни ко је тај човек. И што бих ја убијала Ћурувију, што ми он смета?! Зашто бих ја убила Ћурувију?", упитала је она.

На питање да ли је давала налоге Државној безбедности, и да ли су она и Слободан Милошевић контролисали шефа ДБ-а Радета Марковића, упитала је "Како бих ја то могла?!"

"Нисам контролисала ни министарства, нити сам била заинтересована за њих. Можда за Министарство науке. Али како бих ја могла да дајем налоге ДБ-у?! И ово име што измишљају да је са мном у контакту, ја никада нисам чула за њега. Не знам ко је то", навела је она.

А на питање да ли је Ћурувија био њен пријатељ, одбрусила је: "Да, па шта!"

Извор: Србија данас

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Црни

03.06.2015 17:43

Јасно да ниси ти , а кога си платила да то уради ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

лол

03.06.2015 20:48

Није ти требао бити пријатељ јер је радио против Србије. Покојном музу ниси ни на сахрани била нити на гробу. По мени си нико И ниста. Ниси олицење Српства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

либра

04.06.2015 07:03

Ниси ти убила само Ћурувију него си заједно са оним уништила цијелу Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

04.06.2015 09:31

Тебе треба на весала

ОДГОВОРИТЕ