Nisam ubila Ćuruviju, bio mi je prijatelj!

Mrijana Marković, udovica Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i SRJ, negirala je vezu sa ubistvom Slavka Ćuruvije. Ona takođe tvrdi i da nikad nije čula za jednog od najpoznatijih haških optuženika koji je bio šef policije u vreme vladavine njenog pokojnog supruga.

Srbija 03.06.2015 | 19:15
Nisam ubila Ćuruviju, bio mi je prijatelj!

Na informaciju da postoji službena beleška tadašnjeg načelnika policije Vlastimira Rođe Đorđevića u kojoj on kaže da je "nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije dala Mira Marković", Miloševićeva udovica je telefonom za NIN demantovala da je naložila ubistvo glavnog urednika "Dnevnog telegrafa" i nedeljnika "Evropljanin".

"Te optužbe traju skoro 20 godina. Možda je trebalo da budem energičnija u demantijima odmah, ali je Slobodan smatrao da nećemo da se brukamo da reagujemo na razne optužbe. Ne mogu ja svakog dana da demantujem da nekoga nisam ubila, ne postoji mehanizam koji može čoveka da odbrani od takvih optužbi i takve propagande", kazala je ona.

Ona tvrdi da nikad nije čula za Vlastimira Đorđevića, koji je, inače, u vreme Miloševićevog režima bio načelnik Resora javne bezbednosti, a potom jedan od poslednjih uhvaćenih haških optuženika.

"Nikad nisam ni čula za njega, ne znam ni ko je taj čovek. I što bih ja ubijala Ćuruviju, što mi on smeta?! Zašto bih ja ubila Ćuruviju?", upitala je ona.

Na pitanje da li je davala naloge Državnoj bezbednosti, i da li su ona i Slobodan Milošević kontrolisali šefa DB-a Radeta Markovića, upitala je "Kako bih ja to mogla?!"

"Nisam kontrolisala ni ministarstva, niti sam bila zainteresovana za njih. Možda za Ministarstvo nauke. Ali kako bih ja mogla da dajem naloge DB-u?! I ovo ime što izmišljaju da je sa mnom u kontaktu, ja nikada nisam čula za njega. Ne znam ko je to", navela je ona.

A na pitanje da li je Ćuruvija bio njen prijatelj, odbrusila je: "Da, pa šta!"

Izvor: Srbija danas

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Crni

03.06.2015 17:43

Jasno da nisi ti , a koga si platila da to uradi ??

ODGOVORITE
Name

lol

03.06.2015 20:48

Nije ti trebao biti prijatelj jer je radio protiv Srbije. Pokojnom muzu nisi ni na sahrani bila niti na grobu. Po meni si niko I nista. Nisi olicenje Srpstva.

ODGOVORITE
Name

libra

04.06.2015 07:03

Nisi ti ubila samo Ćuruviju nego si zajedno sa onim uništila cijelu Srbiju.

ODGOVORITE
Name

zoran

04.06.2015 09:31

Tebe treba na vesala

ODGOVORITE