Хан у БиХ 11. јуна

Европски комесар за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан стиже у посјету БиХ 11. јуна и биће копредсједавајући округлог стола на којем ће представници извршне власти дискутовати о програму реформи које БиХ мора спровести на путу ка ЕУ. 

Босна и Херцеговина 03.06.2015 | 18:00
Хан у БиХ 11. јуна

''Циљ посјете је да се разговара о идућим корацима након што је ступио на снагу Споразум о стабилизацији и придруживању између БиХ и ЕУ'', рекла је Ханов савјетник за односе с јавношћу Анамари Хабер.

Шеф Делегације и специјални представник ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк изјавио је јуче да је имиџ БиХ знатно унапријеђен ступањем на снагу ССП-а.

''БиХ је коначно изједначена са другим земљама у региону. Остаје још много посла на реализацији одрживих социо-економских и других реформи'', казао је Вигемарк и указао на потребу да привредници у БиХ испуњавају стандарде ЕУ јер се тиме отвара могућност приступа не само тржишту ЕУ, већ и бројним другим.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је да су пословно окружење у БиХ и њена конкурентност најлошији у региону и Европи.

'' Потребно је радикално промијенити законодавство и ове године донијети низ реформских закона'', казао је Шаровић.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да је ступањем на снагу ССП-а БиХ добила највећу шансу у послијератном периоду.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гојко

03.06.2015 16:15

Како год окренес ентитети се гасе. Надам се барем бољем зивоту, јер ово је катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ