СП: Браво ''Орлићи''! Србија - Мали 2:0!

Омладинска репрезентација Србије остварила је прву победу у својој историји на светским првенствима, надигравши Мали 2:0 (1:0).

Фудбал 03.06.2015 | 11:20
СП: Браво ''Орлићи''! Србија - Мали 2:0!

"Орлићи" су погоцима Вање Милинковић-Савића у првом, те Станише Мандића у другом полувремену, донели потпуни егал у групи Д пред последње коло групне фазе.

Захваљујући тријумфу Мексика над Уругвајем 2:1, све четири селекције имају по три бода после два меча. Кључни меч Србија ће за три дана играти управо против Мексика.

У20 СП, 2. коло:
Србија – Мали 2:0
Милинковић-Савић 27, Мандић 75

Србија: Рајковић – Бабић, Вељковић, Гајић – Антонов, Здјелар, Максимовић, Гаћиновић – Милинковић-Савић (Грујић 69'), Живковић (Јовановић 88') – Шапоњић (Мандић 64')

Мали: Ђ. Дијара – Коне, И. Дијара, Кулибали, Думбија – Дијало, Самасеку – Егбакле, А. Траоре, С. Дијара – Гвиндо

Ток меча:

Србија је од почетка меча кренула офанзивно, па је у прва три минута Живковић имао две прилике. Код прве је лопту послао преко гола, а код друге је одлично реаговао голман Малија.

У десетом минуту и афрички тим је први пут запретио, али непрецизним ударцем Самашекуа. Наши фудбалери наставили су да диктирају темпо, али без конкретног решења у нападу.

Нова претња Малија, Дијара је шутирао са дистанце, лопта је закачила једног играча Србије и завршила поред стативе у корнеру.

Одличну прилику наши фудбалери су имали у 24. минуту, после аута са леве стране и траљавог шута Гаћиновића са ивице казненог простора, лопта је стигла на петерац, али је уследила слаба завршница Милинковић-Савића, па је лопта завршила далеко од гола.

Само минут касније Гаћиновић је покренуо сјајну контру, али је пре завршног паса фаулиран на 20-ак метара од гола. Слободан ударац је извео Сергеј Милинковић-Савић, који постиже фантастичан гол.

Играч Генка гађао је ближи угао голмана Малија, лопта је прошла кроз живи зид, изнад нашег играча, одскочила испред линије и завршила у мрежи (1:0).

Умало је Србија дуплирала предност у 30. минуту, Милан Гајић је извео одличан соло-продор по десној страни, предриблао је Јалоа, гађао ближи угао, али му је шут изблокиран у корнер.

"Орлићи" су сјајно реаговало после вођства, нису се повукли већ наставили да нападају, а нову претњу по гол Малија упутио је Живковић, чији шут са дистанце завршава далеко од оквира.

Уследио је мирнији период игре, није било уббуђења све до 45. минута када је зицер промашио Иван Шапоњић. Нападач Партизана је добио савршен центаршут од саиграча из Хумске Живковића са десне стране, био је сам на петерцу, али је лоше захватио лопту главом и лопта је завршила поред стативе.

"Орлићи" су у постпуности контролисали ритам меча у другом полувремену, тражили су нови гол којим би потврдили тријумф, али је Мали наставио да одолева.

Само што је почело друго полувреме наш тим је запретио ривалу, Милинковић-Савић је фаулиран на 20-ак метара од гола, овај пут му је шут одбранио голман, а његови саиграчи нису добро реаговали на опасан одбитак.

Нову гол шансу наши фудбалери пропустили су у 54. минуту. После новог сјајног центаршута Живковића са десне стране, лопта је стигла до друге стативе где се из позадине прикрао Гаћиновић и шутирао главом, али је нажалост погодио стативу.

Афрички тим је повремено тражио пут до гола Рајковића, али је одбрана Србије, уз помоћ саиграча из везног реда, одлично затварала све прилазе казненом простору.

Селектор Пауновић је 25 минута пре краја заменио нападаче, Станиша Мандић је ушао уместо Шапоњића, а на повреду се у међувремену пожалио стрелац јединог гола Милинковић-Савић.

Неколико минута касније опет је Живковић спремио гол шансу Гаћиновићу, али опет капитен Војводине промашује шут главом.

Коначно, 15 минута пре краја Србија дуплира предност и вероватно решава меч. После нове сјајне акције и центаршута у казнени, резервиста Станиша Мандић убацује лопту у мрежу (2:0).

У 80. минуту "Орлићи" пропуштају гол шансу којом би запечатили меч. Живковић је отворио сјајну контру по десној страни, а пратио га је Гаћиновић у средини. Крилни играч Партизана је покушао сам да је заврши, његов ударац по земљи је одбранио голман Дијара, који мало одбија лопту, али Гаћиновић не стиже да је убаци у гол.

Мали тек у финишу појачава притисак на гол Србије, добија два слободна ударца у опасној зони по Рајковића, али капитен Србије успешно чува мрежу.

Коментари / 0

Оставите коментар