SP: Bravo ''Orlići''! Srbija - Mali 2:0!

Omladinska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu u svojoj istoriji na svetskim prvenstvima, nadigravši Mali 2:0 (1:0).

Fudbal 03.06.2015 | 11:20
SP: Bravo ''Orlići''! Srbija - Mali 2:0!

"Orlići" su pogocima Vanje Milinković-Savića u prvom, te Staniše Mandića u drugom poluvremenu, doneli potpuni egal u grupi D pred poslednje kolo grupne faze.

Zahvaljujući trijumfu Meksika nad Urugvajem 2:1, sve četiri selekcije imaju po tri boda posle dva meča. Ključni meč Srbija će za tri dana igrati upravo protiv Meksika.

U20 SP, 2. kolo:
Srbija – Mali 2:0
Milinković-Savić 27, Mandić 75

Srbija: Rajković – Babić, Veljković, Gajić – Antonov, Zdjelar, Maksimović, Gaćinović – Milinković-Savić (Grujić 69'), Živković (Jovanović 88') – Šaponjić (Mandić 64')

Mali: Đ. Dijara – Kone, I. Dijara, Kulibali, Dumbija – Dijalo, Samaseku – Egbakle, A. Traore, S. Dijara – Gvindo

Tok meča:

Srbija je od početka meča krenula ofanzivno, pa je u prva tri minuta Živković imao dve prilike. Kod prve je loptu poslao preko gola, a kod druge je odlično reagovao golman Malija.

U desetom minutu i afrički tim je prvi put zapretio, ali nepreciznim udarcem Samašekua. Naši fudbaleri nastavili su da diktiraju tempo, ali bez konkretnog rešenja u napadu.

Nova pretnja Malija, Dijara je šutirao sa distance, lopta je zakačila jednog igrača Srbije i završila pored stative u korneru.

Odličnu priliku naši fudbaleri su imali u 24. minutu, posle auta sa leve strane i traljavog šuta Gaćinovića sa ivice kaznenog prostora, lopta je stigla na peterac, ali je usledila slaba završnica Milinković-Savića, pa je lopta završila daleko od gola.

Samo minut kasnije Gaćinović je pokrenuo sjajnu kontru, ali je pre završnog pasa fauliran na 20-ak metara od gola. Slobodan udarac je izveo Sergej Milinković-Savić, koji postiže fantastičan gol.

Igrač Genka gađao je bliži ugao golmana Malija, lopta je prošla kroz živi zid, iznad našeg igrača, odskočila ispred linije i završila u mreži (1:0).

Umalo je Srbija duplirala prednost u 30. minutu, Milan Gajić je izveo odličan solo-prodor po desnoj strani, predriblao je Jaloa, gađao bliži ugao, ali mu je šut izblokiran u korner.

"Orlići" su sjajno reagovalo posle vođstva, nisu se povukli već nastavili da napadaju, a novu pretnju po gol Malija uputio je Živković, čiji šut sa distance završava daleko od okvira.

Usledio je mirniji period igre, nije bilo ubbuđenja sve do 45. minuta kada je zicer promašio Ivan Šaponjić. Napadač Partizana je dobio savršen centaršut od saigrača iz Humske Živkovića sa desne strane, bio je sam na petercu, ali je loše zahvatio loptu glavom i lopta je završila pored stative.

"Orlići" su u postpunosti kontrolisali ritam meča u drugom poluvremenu, tražili su novi gol kojim bi potvrdili trijumf, ali je Mali nastavio da odoleva.

Samo što je počelo drugo poluvreme naš tim je zapretio rivalu, Milinković-Savić je fauliran na 20-ak metara od gola, ovaj put mu je šut odbranio golman, a njegovi saigrači nisu dobro reagovali na opasan odbitak.

Novu gol šansu naši fudbaleri propustili su u 54. minutu. Posle novog sjajnog centaršuta Živkovića sa desne strane, lopta je stigla do druge stative gde se iz pozadine prikrao Gaćinović i šutirao glavom, ali je nažalost pogodio stativu.

Afrički tim je povremeno tražio put do gola Rajkovića, ali je odbrana Srbije, uz pomoć saigrača iz veznog reda, odlično zatvarala sve prilaze kaznenom prostoru.

Selektor Paunović je 25 minuta pre kraja zamenio napadače, Staniša Mandić je ušao umesto Šaponjića, a na povredu se u međuvremenu požalio strelac jedinog gola Milinković-Savić.

Nekoliko minuta kasnije opet je Živković spremio gol šansu Gaćinoviću, ali opet kapiten Vojvodine promašuje šut glavom.

Konačno, 15 minuta pre kraja Srbija duplira prednost i verovatno rešava meč. Posle nove sjajne akcije i centaršuta u kazneni, rezervista Staniša Mandić ubacuje loptu u mrežu (2:0).

U 80. minutu "Orlići" propuštaju gol šansu kojom bi zapečatili meč. Živković je otvorio sjajnu kontru po desnoj strani, a pratio ga je Gaćinović u sredini. Krilni igrač Partizana je pokušao sam da je završi, njegov udarac po zemlji je odbranio golman Dijara, koji malo odbija loptu, ali Gaćinović ne stiže da je ubaci u gol.

Mali tek u finišu pojačava pritisak na gol Srbije, dobija dva slobodna udarca u opasnoj zoni po Rajkovića, ali kapiten Srbije uspešno čuva mrežu.

Komentari / 0

Ostavite komentar