ФБИ истражује Блатера

Истрагом америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) и државног тужилаштва обухваћен је и председник Међународне фудбалске федерације ФИФА Сеп Блатер, који је само четири дана после реизбора изненада поднео оставку на ту функцију, објавили су амерички медији.

Свијет 03.06.2015 | 11:15
ФБИ истражује Блатера

Вест о истрази против Блатера пренели су "Њујорк тајмс" и "Еј-Би-Си њуз", позивајући се на неименоване полицијске изворе, као и изворе блиске том случају.

Портпарол ФБИ, међутим, није желео да коментарише ове наводе, пренеле су агенције.

Блатер је јуче поднео оставку на ванредној конференцији у Цириху.

Блатер је пре само четири дана освојио пети узастопни мандат на челу ФИФА, али је одлучио да се повуче због хапшења седморице високих функционера те организације због корупције.

Како је Блатер најавио, његов наследник убрзо ће бити познат на новом Конгресу ФИФА.

"Овој организацији потребна је реконструкција. Уочио сам да немам подршку свих за даљу сарадњу, због чега сам заказао нове изборе Веома ценим и волим ФИФА и мислим да су нови избори за добробит фудбала", рекао је Блатер на конференцији за медије.

Швајцарац је недавно реизабран за првог човека ФИФА пошто се једини противкандидат јордански принц Али бин Ал Хусеин повукао уочи другог круга гласања јер је имао 60 гласова мање од Блатера.

Блатер је био председник ФИФА од 1998. године када је сменио Жоаа Авеланжа.

Коментари / 0

Оставите коментар