FBI istražuje Blatera

Istragom američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) i državnog tužilaštva obuhvaćen je i predsednik Međunarodne fudbalske federacije FIFA Sep Blater, koji je samo četiri dana posle reizbora iznenada podneo ostavku na tu funkciju, objavili su američki mediji.

Svijet 03.06.2015 | 11:15
FBI istražuje Blatera

Vest o istrazi protiv Blatera preneli su "Njujork tajms" i "Ej-Bi-Si njuz", pozivajući se na neimenovane policijske izvore, kao i izvore bliske tom slučaju.

Portparol FBI, međutim, nije želeo da komentariše ove navode, prenele su agencije.

Blater je juče podneo ostavku na vanrednoj konferenciji u Cirihu.

Blater je pre samo četiri dana osvojio peti uzastopni mandat na čelu FIFA, ali je odlučio da se povuče zbog hapšenja sedmorice visokih funkcionera te organizacije zbog korupcije.

Kako je Blater najavio, njegov naslednik ubrzo će biti poznat na novom Kongresu FIFA.

"Ovoj organizaciji potrebna je rekonstrukcija. Uočio sam da nemam podršku svih za dalju saradnju, zbog čega sam zakazao nove izbore Veoma cenim i volim FIFA i mislim da su novi izbori za dobrobit fudbala", rekao je Blater na konferenciji za medije.

Švajcarac je nedavno reizabran za prvog čoveka FIFA pošto se jedini protivkandidat jordanski princ Ali bin Al Husein povukao uoči drugog kruga glasanja jer je imao 60 glasova manje od Blatera.

Blater je bio predsednik FIFA od 1998. godine kada je smenio Žoaa Avelanža.

Komentari / 0

Ostavite komentar