РГ - Роџер: Меч Рафе и Новака ће бити врхунски!

Други тенисер света Роџер Федерер изјавио је да ће меч између Новака Ђоковића и Рафаела Надала у четвртфиналу Ролан Гароса бити врхунски.

Тенис 03.06.2015 | 13:20
РГ - Роџер: Меч Рафе и Новака ће бити врхунски!

Федерер је после пораза од Стана Вавринке у четвртфиналу истакао да још не зна да ли ће гледати тениски класик – 44. епизоду ривалства Рафоле.

У швајцарском дербију Вавринка је победио Федерера резултатом 6:4, 6:3, 7:6 (7-4) и обезбедио полуфинални сусрет са Жо-Вилфредом Цонгом.

„Врхунски меч, сви се надају да ће видети највећи меч на турниру. Добра је ствар што су били близу у жребу, то је најбоља шанса да један од њих двојице оде далеко на турниру, до самог финала. Али, ово је турнир који траје две недеље и у којем имате још шест мечева, тако да сви знамо шта може да се деси на Грен слему. Можете бити болесни, повређени, многе ствари могу да се десе пре тога. Добро је што је меч сада на програму – надам се да ће бити квалитетан због Ролан Гароса, али и због обојице“, рекао је Федерер.

А да ли ће њихов највећи ривал гледати тај сусрет?

„Не верујем. Можда, немам појма. Не знам где ћу бити сутра поподне. Мислим да нећу гледати на ТВ-у, али ко зна – можда“.

Током меча против Вавринке дувао је јак ветар, али Швајцарац не жели да тиме правда данашњи пораз.

„Услови су били исти за обојицу. У тенису увек један победи, а други изгуби. Он је очигледно играо невероватно на том Аустралијан опену, као и неке друге мечеве. Ово није први пут да буде овако сјајан, знамо да то може да изведе. Ово је веома добро за њега, да игра добро на великим турнирима попут Ролан Гароса за који сам увек говорио да на њему има највеће шансе за добар резултат. Аустралија је била велико изненађење за свакога, али Французи мисле да је ово место на којем је наближи победи. За њега је сјајно што је у полуфиналу, играо је сјајно данас“, навео је он.

Федерер је имао четири брејк лопте у мечу са Вавринком – ниједну није успео да реализује.

„Нисам имао довољно велики утицај на његов други сервис, ритерном сам веома разочаран данас. Али то иде ’руку под руку’ са чињеницом да је доминирао са основне линије, тако да нисте много поена могли да освојите. Услови су били тешки, можда је и до тога, много је фактора. Међутим, знам тачно како Стан сервира и ту нема изговора, једноставно нисам био довољно добар данас“, истакао је Роџер.

Момак из Базела све заслуге за тријумф приписује свом великом пријатељу и ривалу Стану Вавринки.

„Стан је био бољи у важним поенима и није ми дозволио ништа, тако да му морамо одати признање што је данас играо овако добро”, закључио је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар